Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nastane diktatura rodiny Underwoodů? Pokračování House of Cards má novou ukázku

Kultura

  10:01
V pondělí večer vypustila streamovací služba Netflix ukázku k připravované páté sérii oblíbeného seriálu. V pravděpodobně dosud nejtemnější sérii bude Frank Underwood (Kevin Spacey) ještě cílevědomější a bezohlednější. Amerika se otřese v základech. Seriál bude mít premiéru 30. května na Netflixu.

Hlavní roli v seriálu Dům z karet hraje Kevin Spacey. foto: Česká televize

„Americký lid neví, co je pro něj nejlepší. Já ano.“ Těmito zlověstnými slovy pronesenými s mrazivým klidem uvádí 46. prezident spojených států Frank Underwood diváky do ukázky. Dramatické záběry v rychlém střihu ukazují politické meetingy, protesty, tajné dokumenty i erotické scény. Underwood se u toho hypnotickým hlasem naváží do amerického lidu, když vykládá své ženě Claire (Robin Wright) svůj plán - trvalou vládu jejich rodiny nad Amerikou. „Underwood 2016, 2020, 2024, 2028, 2032,“ vyjmenovává Frank a doprovodné záběry v traileru gradují. Seriál má rozhodně i po čtyřech řadách čím překvapit.

Překvapení se koná i kvůli tomu, že Beau Willimon, tvůrce televizní série, od House of Cards po čtvrté sérii odešel a na jeho místo nastoupili Melissa James Gibson (dramatička, její dílo Komorní hra pro tři mělo v repertoáru i Dejvické divadlo) a Frank Pugliese (dramatik a scénárista. Pracoval na některých dílech seriálů Právo a pořádek nebo Zločin v ulicích) . Pátá série je již v jejich režii a podle traileru je patrné, že Frank Underwood je v podobné dravé formě, jako v první sérii. Druhé, třetí a čtvrté řadě je totiž občas vyčítáno, že Underwood již není tak průbojný a výrazný.

Frank Underwood a jeho Dům z karet. Vyšla knižní předloha oblíbeného seriálu

Seriál House of Cards na motivy knižního bestselleru Michaela Dobbse se setkal s úspěchem u fanoušků i kritiky. Na kontě má dva Zlaté glóby a šest cen Emmy.

Páteční premiéra druhé řady amerického seriálu House of Cards (Dům z karet) připraví milionům jeho fanoušků na celém světě perný víkend.
Herec Kevin Spacey obdržěl cenu za svůj výkon v seriálu Dům z karet

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč