130 let

Diskuze

Nejrychlejší dechovka na světě se vrací

Dechovka? Zatímco ty středoevropské jsou symbolem hudební tuposti, na východě Evropy hýří tento žánr úplně jinými rytmy, barvami i temperamentem. Balkánské dechovky hrají v závratném tempu, jejich hudba je intoxikovaná ohnivým vínem, po domácku pálenou rakijí, romským feelingem, zatímco další ingredience stále čekají na objevení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin

19. 4. 2009 15:53
Půjdu si je poslechnou

Hudba k filmu Underground Emira Kusturicy pro mne byla bleskem z čistého nebe - plná energie a živelné a živočišné krásy. Stejná je hudba, kterou hraje Fanfare Ciocarlia. Jasně, nevydají rovný tón, ale není to nedostatek, je to účel a určitě i proto je to taková krása (podobně jako když zpívá "falešně" Bob Dylan). Chápu, že těm, kteří mají v oblibě Karla Gotta, Fanfare Ciocarlia nic neřekne.

Díky za info, půjdu si je poslechnout a myslím, že vsedě a v klidu je poslouchat nebudu. ;-)

0 0
možnosti

brr.

19. 4. 2009 10:56
Ještě že se to hovado nepodepsalo...

Jen další tupec co si dovolí slintat svoje nicotné názory. Lidovkový bulvár rulez!

0 0
možnosti

Luc Bílý

19. 4. 2009 10:35
Hezký, ale je to nějaká ukolébavka :-)

proti hudbě v Kusturicových filmech.

0 0
možnosti

Jiří

19. 4. 2009 8:48
Nesnáším naši dechovku,

ale přijde mi nefér nazývat ji symbolem hudební tuposti. Dechovce musím přiznat, že na rozdíl od monotónních úderů bicích v některých moderních žánrech má aspoň melodii, kterou si lze třeba zapískat. Takže onu tupost bych občas hledal jinde.

0 0
možnosti

Vlad IV

19. 4. 2009 10:27
Re: Nesnáším naši dechovku,

Nejsem příznivcem středoevropské dechovky, ale v zásadě mi nevadí. Nemám nic proti národům Balkánu, ale tzv.balkánská dechovka mi přijde jako když: ,,svině píská a osel bubnuje,,!

0 0
možnosti