• Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Rock for people 2009. | foto: ČTK

Rock for People navštívil rekordní počet lidí

Kultura
  •   15:49
HRADEC KRÁLOVÉ - Na letišti v Hradci Králové dnes končí 15. ročníku hudebního festivalu Rock for People, který se koná od pátku. Hlavní hvězdou závěrečného programu bude britská kapela Placebo.

Nedělní program sledovalo podle pořadatelů přes dvacet pět tisíc návštěvníků, čímž byla překonána loňská rekordní návštěva. Organizátoři museli rozšiřovat stanové městěčko i parkoviště.

"Kvůli Placebo zůstávám do konce festivalu, určitě je chci vidět a všem je doporučuju," uvedl pro Festivalové noviny lídr skupiny Divokej Bill Vašek Bláha. Zarostlý zpěvák a kytarista se na Rock for People představil už při pátečním večírku pro nedočkavé jako člen formace Medvěd 009, v nedělo sklízel ovace se "svým" Divokým Billem. 

Pořadatelé očekávají, že při vystoupení Placeba by se mohl utvořit největší kotel pod pódiem v historii festivalu.  

Jiný člen skupiny Divokej Bill, kytarista Roman Procházka, se zase na festivalu staral ve V.I.P. stanu o hladové žaludky v mnoha případech velmi žíznivá hrdla hudebníků.

Na festivalu se dnes objevili také senioři z vybraných domovů důchodců, kterým pořadatelé umožnili bezplatný vstup na koncert Jarmily Šulákové. Letos osmdesátiletá folklorní zpěvačka vystoupila s folkrockovou kapelou Fleret.

Na festivalu se během čtyř dní představila široká scéna hudebníků, např. Žlutý pes, Mňága a Žďorp, Chinaski, Meky Žbirka, Vypsaná fixa, UDG, Tleskač, Wohnout, Aneta Langerová, Divokej Bill, Horkýže slíže a jiní.

Policie od nedělního večera do dnešního poledne odhalila sedm návštěvníků festivalu, kteří řídili opilí. Žádné jiné narušení veřejného pořádku či nepřístojnost policie v souvislosti s festivalem od nedělního večera podle mluvčí řešit nemusela.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz