130 let
Jedině vrásky na obličeji prozrazují, jak dlouho tu s námi Rolling Stones jsou. Na zpěvu a elánu na koncertech se moc nezměnilo.

Jedině vrásky na obličeji prozrazují, jak dlouho tu s námi Rolling Stones jsou. Na zpěvu a elánu na koncertech se moc nezměnilo. | foto: Reuters

Šest titánů na jednom pódiu. Kalifornie chystá megakoncert rockových legend

Kultura
  •   11:28
Los Angeles - Šest rockových titánů - Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, The Who a Roger Waters - v říjnu vystoupí na třídenním megakoncertu v Kalifornii. Akce je podle manažerů těchto hudebních legend už téměř dohodnutá, napsal americký list Los Angeles Times.

„Rockový festival snů“, jak koncert nazval britský deník The Independent, by se měl konat od pátku 7. října do neděle 9. října. Podle deníku The Guardian se akce pradvěpodobně v klubu Empire Polo Club v californském městě Indio, které je také dějištěm festivalu Coachella, jehož organizátoři stojí za celou akcí.

Oficiální oznámení koncertu je podle The Independent listu na spadnutí. V pátek prý bude scéna patřit americkému písničkáři Dylanovi a britské skupině Rolling Stones, v sobotu vystoupí kanadský zpěvák Young a po něm britský zpěvák a někdejší člen Beatles McCartney. V neděli koncert uzavřou britská kapela The Who a bývalý člen skupiny Pink Floyd, zpěvák a baskytarista Roger Waters.

„Koncert bude v mnoha směrech speciální. Už nebudete mít šanci vidět najednou tolik veličin, možná už nikdy,“ řekl Youngův zástupce Elliot Roberts.

Roger Daltrey z The Who řekl, že akce je podle něj bezvadný nápad. „Doufám, že se vstupenky dostanou i na normální fanoušky, než budou úplně rozebrány,“ dodal.

Podle The Independent je to poprvé, co se Dylan a McCartney ocitnou společně na jedné akci. Za vystoupení údajně inkasují sedm milionů dolarů (asi 168 milionů korun).

Autoři: ČTK, Lidovky.cz