Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Teenagerovi se smáli spolužáci kvůli lásce ke knihám. Na pomoc mu přispěchal celý internet

Kniha

Kniha foto: REPRO LNLidové noviny

LONDÝN - Třináctiletý Callum Manning svou lásku ke knihám přetavil v knižní účet na sociální sítí Instagram. Výsměch jeho spolužáků zastavila až vlna solidarity od spisovatelů a uživatelů sociálních sítí. Callumův příběh okouzlil internet.
  16:00

„Čau, já jsem Cal a MILUJU knihy,“ představuje chlapec sám sebe v záhlaví svého instagramového profilu jménem cals_book_account. Chlapcova intelektuální záliba se ale nesetkala s odezvou u jeho spolužáků, kteří ho začali šikanovat. Také si založili chatovací místnost a parodovali jeho příspěvky z Instagramu. Callum pak do místnosti schválně pozvali, aby to všechno viděl.

„Normálně se snažím tolik neplakat, ale tohle bylo poprvé za nějakou dobu, co jsem se opravdu rozbrečel,“ sdělil pro PA Media. Za Calluma se jako první na postavila jeho sestra Ellis. 

„Nemohu uvěřit tomu, jak dokážou být děti zlé,“ píše v příspěvku na sociální síti Twitter. Doufala, že najde někoho, kdo bude účet jejího bratra sledovat a to mu dodá chuť v zálibě pokračovat. V tu chvíli se projevila síla internetu a příspěvek se začal rychle šířit. Callumovi vyjádřili podporu spisovatelé jako Malorie Blackmanová, Matt Haig nebo Caroline Kepnesová.

Chlapcův účet měl na začátku pouhých 39 sledujících. Dnes jich je přes 300 tisíc. V projevech sympatií se předhání i různá nakladatelství, která malému čtenáři nabízejí spolupráci a knižní dary. 

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....