Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zabíjím rychle. Vychází volné knižní pokračování Klusákova dokumentu 13 minut

Trailer k filmu 13 minut foto: Hypermarket Film

Kolik životů ovlivní ten, kdo na silnici spěchá a zaviní tím dopravní nehodu? Kniha Zabíjím rychle publicistky Marcely Pecháčkové navazuje na úspěšný dokument 13 minut, působivou výpověď o následcích nebezpečné jízdy. Kniha právě míří na pulty obchodů.
  17:00

„Pán ležel na nosítkách a strašně naléhal, aby mu konečně odpověděli: Co moje žena? Zůstalo to na mně. Ležel na zemi, já klečela nad jeho obličejem a říkám mu, že je mi to strašně líto, ale… Neřekl nic, jen mu vyhrkly slzy a stékaly po tváři. A mně na jeho tváře kapaly moje slzy. A on nevyváděl, byl jen tiše zoufalý. Cítil asi obrovskou bolest, neuměla jsem mu pomoct, jen tu bolest cítit s ním,” popisuje do knihy záchranářka Lenka. 

Trailer k filmu 13 minut
Z filmu 13 minut

Nepřiměřená rychlost a z ní vycházející důsledky. Marcela Pecháčková do nové knihy od nakladatelství Albatros vyzpovídala aktéry i záchranáře. Autorka knížky mluvila i s rodiči, jak je nehoda jejich syna srazila k zemi. Celou širokou rodinu. Potkala se v rehabilitačním ústavu s obětí nehody, při které mladou advokátku srazila dodávka na chodníku a ona se musela naučit znovu chodit.

Rozhovory umocňují portréty zpovídaných fotografa Milana Jaroše a samotné knize dal originální podobu grafik Štěpán Malovec.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...