Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zoufalý majitel telefonního čísla i nápověda přímo na očích. Osm věcí, které možná nevíte o Hře na oliheň

Korejský seriál Hra na oliheň (2021). foto: Netflix

Korejský seriál Hra na oliheň dobývá se svou krvavou hrou celý svět. Své fanoušky si našel i v České republice. Se serverem Lidovky.cz se podívejte na osm věcí, které jste o seriálovém hitu nejspíš nevěděli.
  10:36
Část 3/8

Telefonní číslo ze seriálu je skutečné

Americké seriály a filmy zpravidla pro telefonní čísla používají falešnou předvolbu +555, jež pochopitelně nefunguje. Proč? Protože se můžete vsadit, že zvědaví diváci budou na číslo volat. 

Tvůrci Hry na oliheň si mysleli, že je číslo zobrazené na vizitce v seriálu bezpečné, protože mu chyběla předvolba. Když ale zbývajících osm čísel vytočil někdo z Jižní Koreje, hovor se spojil jako místní, takže předvolba nebyla potřeba.

Skutečnému majiteli čísla, Korejce Kim Gil-youngové, tak chodilo na čtyři tisíce hovorů denně. Pro korejský server Money Today zoufalá žena prozradila, že je zvědavým fanouškům seriálu úplně jedno, jestli je právě den, nebo noc. 

Společnost Netflix slíbila, že inkriminované číslo ze seriálu digitálně vymaže. 

Korejský seriál Hra na oliheň (2021).

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...