„Chleba s paštikou jeden den, chleba se šunkou druhý den, chleba se sýrem třetí den – ano, vlastně mi to chutnalo, ale nějak extra inovativní a ani extra výživné to nebylo,“ vzpomíná na své školní svačiny Veronika Břicháčková. Už je to řada let, co chodila do školy, a dnes je ona sama v roli matky, která svému dítěti musí denně připravovat svačinku.
Zapečený chléb s máslem, čedarem a plátky jablek. Jak má vypadat zdravá svačina pro školáka? |
„Paštika jako taková není nic špatného, ale klíčová je kvalita. Pokud koupím nejlevnější paštiku v supermarketu, je přesolená a je tam spousta tuku. Ale když ji doma uděláte z kuřecích, hovězích nebo vepřových jater, která koupíte od farmáře, a doplníte zeleninou, může to být skvělá svačinka,“ popisuje jeden ze 190 svačinkových receptů, které se společně s Pavlínou Mähringovou sestavila.