Afrika u vás doma? Snadno!
Pod pokličku afrického hrnce se podíváme společně s Tinou Tylen: Čerstvé znamená živé a kdopak nám to kouká z kotlíku?
Jinak Afričané jedí mastné omáčky nebo polévky s kousky všech možných surovin, často ve stylu "co dům dal".
Maniok z Vinohrad: Do Brna na antilopu. Jenže, pravých afrických restaurací je u nás sice málo, ale stojí za to. A v Praze nedaleko náměstí Jiřího z Poděbrad v suterénu opraveného činžáku najdete Ethiopia Café, nekuřáckou restauraci s příjemnou obsluhou. Ovšem pokud chcete jíst rukama – jako v Africe, přinesou vám na umytí lavor a konev vody.
Bílého misionáře, ne příšil tučného, dobře prorostlého, dobře omyjeme a zbavíme chlupů. Naporcujeme a v kotli s kořením vaříme doměka. Podáváme s chlebem či rýží.
Kam na to chodíte, tím si založte živnost.
Dobrých žertéřů nikdy dosti!
mám sice rád exotiku, nejen platonicky, ovšem mnohem sympatičtější než "do Brna na antilopu" je mi filozofie lovů beze zbraní: Nejkrásnější je exotická místa navštívit, co nejlépe splynout s prostředím a pokud možno nepozorován pozorovat. Pak lze při dobrém svědomí a někdy dokonce aniž by o to člověk zas až tak moc stál ochutnat třeba i autentický steak z antilopy, vařené žáby i ještě hustší "speciality". Zrovna do Afriky je to trochu dál než do Brna, a dokonce i o dost nebezpečnější než cesta po D1. Přesto jsou lidi, kteří takovou výpravu podnikli a jednoho z nich osobně znám. Chcete-li kousek autentické Afriky opravdu domů alespoň virtuálně, mrkněte na NahaAfrika.cz: http://www.nahaafrika.cz/Okno-do-Afriky.html
Líbí se mi, jak jste to rozkopl větou:
"Zrovna do Afriky je to trochu dál než do Brna, a dokonce i o dost nebezpečnější než cesta po D1."
Máte naprostou pravdu!!
Na motorestu Devět křížů mi dokonce jednou vypadl řízek z opečínky a poskákal si několikrát po stole.