Skvěle se totiž hodí jak do ovocných, tak do čokoládových dortů. Pokud nejste příznivec máslových a těžkých krémů, tohle bude recept přímo pro vás.
NA KRÉM BUDETE POTŘEBOVAT:
- 200 g smetany na šlehání 33%
- 100 g cukru krupice
- 14 g plátkové želatiny
- 1 ks vanilkového lusku
- 350 g šlehačky
Do malého rendlíku dáme smetanu, cukr a vanilkový lusk. Plátkovou želatinu ponoříme do studené vody a počkáme, až nabobtná. Když se směs v hrnci ohřeje cca na 80 stupňů, sundáme ji z plotny a přidáme vyždímanou želatinu.
Dominika TesařováJedna z nejtalentovanějších cukrářek (nejen) severních Čech a šéfkcukrářka sítě kaváren Lagarto se dělí o své recepty, tipy, triky a nápady, které pomohou a inspirují při pečení a přípravě dezertů. |
Vše promícháme, aby se želatina pořádně rozpustila. Z hrnce vyndáme vanilkový lusk, který rozřízneme podél a vyndáme z něj semínka, která dáme zpátky do hrnce. Až bude mít směs 40 stupňů, začneme k ní pomalu přimíchávat vyšlehanou šlehačku. Tady pozor, nesmí být přešlehaná. Teď máte hotovou vanilkovou náplň, kterou můžete naplnit svůj dort. Nejlepší bude, když naplněný dort necháte přes noc v mrazáku, bude se vám s ním druhý den lépe manipulovat.
Náplň je univerzální v tom, že do ní můžete přidat cokoliv, kokos, tonku, karamel. Totéž platí i o ovocných náplních. V tomto případě bude stačit, když místo šlehačky použijete ovocné pyré. Pokud se rozhodnete udělat tvarohovou náplň, pak vynechejte vyšlehanou šlehačku a nahraďte ji jemným tvarohem. Doufám, že tento recept doma nejen vyzkoušíte, ale také si ho oblíbíte.