Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem podle šéfkuchaře

Jídlo

  5:48
Hovězí svíčková patří k tomu nejlepšímu, co můžete u řezníka koupit, pakliže si ji dopřejete, zkuste z ní připravit carpaccio podle receptu šéfkuchaře Aleše Veselého z restaurace Belcredi Bistro.

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem foto: Belcredi bistro

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem

2 porce

  • 150 g hovězí svíčkové
  • 100 g žampionů
  • 10 g smržů
  • 50 g hub shitake
  • 2 g hrubé soli
  • 1 g pepře
  • 10 g parmazánu
  • 10 ml lanýžového oleje
  • 10 ml olivového oleje extra virgin
  • 40 ml slunečnicový olej
  • 20 g parmazánu

Postup: Maso rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Poté ho vložíme mezi pečící papír a hladkou stranou paličky maso rozklepeme na co nejtenčí plát. Houby nakrájíme na co nejmenší kostičky a vše dohromady pak restujeme na slunečnicovém oleji. Houby dochutíme solí, pepřem. Vlažnou směs poklademe na carpaccio, posypeme parmazánem, pokapeme lanýžovým olejem a dosolíme hrubou solí. 

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...