Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem
2 porce
- 150 g hovězí svíčkové
- 100 g žampionů
- 10 g smržů
- 50 g hub shitake
- 2 g hrubé soli
- 1 g pepře
- 10 g parmazánu
- 10 ml lanýžového oleje
- 10 ml olivového oleje extra virgin
- 40 ml slunečnicový olej
- 20 g parmazánu
Postup: Maso rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Poté ho vložíme mezi pečící papír a hladkou stranou paličky maso rozklepeme na co nejtenčí plát. Houby nakrájíme na co nejmenší kostičky a vše dohromady pak restujeme na slunečnicovém oleji. Houby dochutíme solí, pepřem. Vlažnou směs poklademe na carpaccio, posypeme parmazánem, pokapeme lanýžovým olejem a dosolíme hrubou solí.