Hrušková bublanina
Každopádně by měla být nadýchaná a „šťavnatá“, aby se rozplývala na jazyku. Můj recept počítá s využitím hrušek, je rychlý a ingredience budete mít doma. Hrušky můžete koupit v obchodě, sáhnout po mrazeném ovoci anebo využít kompotované.
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 550 g polohrubé mouky (můžete použít i bezlepkovou mouku na pečení)
- 1 prášek do pečiva
- 450 g krupicového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
- 250 ml plnotučného mléka
- 250 ml slunečnicového oleje
- 6 vajec
- sůl
- 3 větší pokrájené hrušky
Ve šlehací míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme plnotučné mléko a slunečnicový olej. Vše společně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a sůl. Opět promícháme.
Plech vysypeme moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Těsto vylijeme na plech. Nakrájené hrušky rozprostřeme na těsto. Pokud nechcete, aby se ovoce ponořilo, obalte jej v mouce. Pečeme v předehřáté troubě asi 35–45 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme bublaninu vychladnout a můžeme rovnou podávat posypanou moučkovým cukrem nebo s vyšlehanou smetanou. Jestli vám nechutnají hrušky, můžete použít jiné druhy ovoce – třešně, jablka, jahody, maliny a borůvky. Kdybyste neměli po ruce čerstvé ovoce, postačí vám mrazené.