130 let

Diskuze

Je pravý čas na pečení mazance. Máme recept na nejlepší

Těsto na mazance se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by sladký bochánek o Velikonoční neděli neměl chybět. Server Lidovky.cz oslovil přední české cukráře, kteří přinášejí své osvědčené recepty. Nechte se inspirovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

31. 3. 2013 21:38
.

"...Ještě stále je také zvykem, že rodiny v neděli na Boží hod velikonoční odnášejí mazance do kostela k posvěcení...."

Jakto, že ještě nějaký supermarket nenapadlo prodávat ty už svěcené?:-)

0 0
možnosti
PS

29. 3. 2013 20:50
Iveto Fabesova, kdyz toho drozdi bude jen 40 g,

bude to stacit, nebudou ty dva gramy schazet? Z takovychto receptu by se jeden po$ral, jako by kuchyn byla lekarna.

0 0
možnosti
AH

A. Harvanova

30. 3. 2013 11:45
42g drozdi

no nevim, drozdi se obvykle prodava v balicku po 42g.

takze me by spis zarazilo tech 40g.

0 0
možnosti
DM

D. Muška

27. 3. 2013 23:00
Pozor na chyby!

Nejlepší mazanec? Připadá mi to jako hodně hloupý vtip. Kdo není zkušený, bude mít z nabízených receptů mastný kyt nebo naopak nezáživný suchopár. Poslední recept bez másla - to je vysloveně trefa do černého.....

Hlavu a patu má snad jen ten z Erhartovi cukrárny.

Tak pečení zdar a hlavně, klidné svátky všem!

0 0
možnosti
JV

25. 3. 2013 1:49
No, pánové,

abyste se nedivili. Samozřejmě, že nějakých 10g sem nebo tam nehraje roli, ale spousta mladých lidí nevaří a vařit ani neumí, nemají žádný odhad, nejsou schopni sebemenší improvizace.  S pečením je to ještě o hodně horší. No a tak se píšou recepty poněkud scestně - na gram - jako spousta dalších absurdit to už mnohým jako absurdita nepřipadá.

0 0
možnosti
MZ

M. Zhoubný

25. 3. 2013 19:46
Re: No, pánové,

Co je dnes vlastně zvykem umět?

0 0
možnosti
JV

25. 3. 2013 1:43
No, pánové,

0 0
možnosti
PS

23. 3. 2013 8:23
Pro boha, a co kdyz

toho mleka bude 135 ml misto 125. Nebo kdyz bude o deset gramu te mouky vice? To uz nebude k jidlu. Zaplat pambu za americke recepty, kde je vse na hrnicky a male a velke lzice. Jen maso se uvadi na vahu a i to jen priblizne. A jestli date tech hrozinek a mandli vice, vsak se take nic nedeje, ci ano?

0 0
možnosti