13. dubna 2017 6:43 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na velikonočního beránka? Poradí Roman Vaněk

Velikonoční beránek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Velikonoční beránek - ilustrační foto. | foto: Shutterstock

Snad každá rodina si střeží vlastní recept na dokonalého a nadýchaného beránka. Pokud se vám chce letos experimentovat, přinášíme recept od Romana Vaňka.

Velikonoční beránek

  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 170 g másla
  • 300 g cukru
  • 10 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Všechny suroviny smícháme, utřeme do těsta a vlijeme do vymaštěné a hrubou nebo polohruou moukou vysypané formy. Pečeme 60 minut v troubě rozehřáté na 145 - 150 stupňů. Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprvě poé ho vyklopíme z formy.


Recept pochází z kuchazky Romana Vaňka Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila.

Lidovky.cz

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz