13. dubna 2017 6:43 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na velikonočního beránka? Poradí Roman Vaněk

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Velikonoční beránek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Velikonoční beránek - ilustrační foto. | foto: Shutterstock

Snad každá rodina si střeží vlastní recept na dokonalého a nadýchaného beránka. Pokud se vám chce letos experimentovat, přinášíme recept od Romana Vaňka.

Velikonoční beránek

  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 170 g másla
  • 300 g cukru
  • 10 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Všechny suroviny smícháme, utřeme do těsta a vlijeme do vymaštěné a hrubou nebo polohruou moukou vysypané formy. Pečeme 60 minut v troubě rozehřáté na 145 - 150 stupňů. Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprvě poé ho vyklopíme z formy.


Recept pochází z kuchazky Romana Vaňka Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz