Základem všech receptů jsou různé druhy kvalitního pečiva, kterými můžete významně rozšířit svůj dosavadní repertoár rohlíků a chlebů. Navíc jsou tyto recepty nejen chutné, ale i zdravé.
Italská bulka s mozzarellou a rajčaty
Budete potřebovat:
- nadýchanou italskou bulku
- několik plátků mozzarelly
- nakrájené rajče
- lístky čerstvé bazalky
- trochu olivového oleje
Stačí uvedené ingredience vyskládat na sebe, zakápnout olivovým olejem a je hotovo. Nepochybně stihnete přichystat jednu i pro sebe.
Mrkvová bulka s avokádem a krůtí šunkou
Zatímco předchozí recept sázel na osvědčenou (a relativně dobře známou) kombinaci italských chutí, v tomto případě už se typickým svačinovým scénářům značně vzdalujeme. Přesto to neznamená, že byste se měli bát nějakých exotických ingrediencí nebo složitých postupů. Opět stačí vyskládat na sebe:
- mrkvovou bulku
- kvalitní kuřecí šunku
- plátky avokáda
- plátky cibule
- plátky rajčat
- list salátu (klasického nebo ledového)
Třísemínková bulka s lučinou a krůtí šunkou
V třetí variaci hraje hlavní roli bulka obsahující lněná a slunečnicová semínka, zdobená sezamem, která dokonale ladí s následujícími ingrediencemi:
- lučinou, do níž ideálně můžete nasekat pár lístků špenátu/rukoly (případně lze použít pažitku)
- krůtí šunkou
- a listy salátu na dozdobení