Podle ředitele soutěže Václava Malovického se potvrdily trendy moderní gastronomie v používání tradičních a domácích surovin i postupů často vycházejících přímo z kulinárních zkušeností jednotlivých regionů.
Punčový dort či jehněčí kotletky. Co se jedlo za první republiky? |
„Orientace autorů na profesionalitu byla v letošním výběru knih velmi potěšující. Kuchařky různých mediálních hvězdiček a kulinárních grafomanů organizátoři i porota jednoznačně a fundovaně odmítli,“ uvedl Malovický. Nakladatelé podle něj věnují stále více pozornost nejen grafickému zpracování a fotografiím, ale i jazykové úrovni.
Nejlepším časopisem o gastronomii je podle poroty GASTRO&HOTEL profi revue, který vydává Cortina Park, s.r.o.
Mezinárodní festival o gastronomii Znojemský hrozen začal ve čtvrtek. Návštěvníci mohli sledovat soutěž devíti týmů z kuchařských škol, které vařili znojemskou pečeni a připravovali okurkový salát. Zároveň mohli sledovat přípravu těchto pokrmů v podání špičkového francouzského kuchaře Francka Sucillona.