Balaráma
Opravdu velkorysé porce jsou v kombinaci s nízkou cenou důvodem, proč tady přes poledne bývá opravdu plno.
|
Podnik je ve formě jídelny: na tác si postupně naskládáte misku s polévkou, salát, přílohu a hlavní jídlo. Vaří se tu v indickém duchu, hlavní pokrm dne většinou tvoří různá sabdží, omáčky se zeleninou a luštěninami.
Náš tip: V úterý, čtvrtek a pátek dostanete k obědu zdarma porci chalvy.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Obědové menu v nejmenší verzi stojí 84 Kč, střední 104 a největší (all you can eat) 119 korun
Gouranga
Část menu Gourangy je vždy veganská, výjimkou jsou dny, kdy se jeden z chodů připravuje na přepuštěném másle.
|
Dobře si tu vyberou i strávníci s lepkovou intolerancí, každý den je pro ně alespoň jedno jídlo. Celkově je menu postaveno na luštěninách, obilninách a zelenině, které se v pravidelném rytmu střídají.
Náš tip: Gouranga se profiluje nejen jako restaurace, ale též coby bezmasá cukrárna. Sladkou nabídku stojí za to ochutnat.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Za menu bez polévky zaplatíte 108 Kč, pokud chcete přídavky zdarma, připlatíte desetikorunu.
Pracovna
Menu Pracovny není striktně vegetariánské, ale kdo jí bez masa si tu spolehlivě vybere: polévky bývají i veganské, vegetariánský je každý den i některý ze slaných koláčů. Oblíbený je též místní humus a další menší chody.
|
Náš tip: V Pracovně si zakládají na původu zboží, najdete tu tedy hlavně českou produkci a menší výrobce: třeba pivo je z Poličky a káva pražená ve Vršovicích.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: A zvolíte hlavní jídlo nebo si oběd sestavte ze dvou menších, vejdete se do 150 Kč