Libocký pivovar
V tomhle podniku není nad čím váhat, nejlépe se kuchyni daří klasické hospodské speciality jako zabijačkový prejt, guláš nebo španělský ptáček.
|
Stálá nabídka zahrnuje i dva druhy řízků, s nimiž se vejdete do dvou stravenek. Doporučit se dá i kombinace některé z pivních chuťovek a štrůdlu s ořechy a rozinkami.
Pivní tip: Aktuální nabídka piv se obměňuje, na čepu je obvykle alespoň jedna z jedenáctek (Šebestián, Chrudoš či Šárka) a jedno z tmavých piv; pozoruhodný je nepasterovaný a nefiltrovaný Černý pátek.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Polévka je v poledne za pětatřicet, jídla mezi 89 a 119 korunami.
Jihoměstský pivovar
Kuchyně tu není nijak vyhraněná, v poledním menu můžete narazit na burger s trhaným vepřovým i čočku nakyselo s klobáskou, ba dokonce i buchtičky se šodó.
|
Poučení labužníci ocení nejen solidní provedení pokrmů, ale též fakt, že kuchař ví, jak správně napsat Cordon bleu. To je v českých restauracích dost výjimečné.
Pivní tip: Na Jižním městě se pivo vaří ve varnách navržených známým sládkem Františkem Richterem, kromě ležáku a jedenáctky bývá na čepu i pivo pšeničné.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Menu začíná na 105 Kč, dražší varianta je za 115 Kč
Vinohradský pivovar
Skladba menu odpovídá adrese, která je na okraji elegantních Vinohrad. Místo smaženého sýra tu vegetariáni dostanou zeleninu na červeném víně s pohankou, kdo má rád maso, ocení telecí kýtu s bramborovou kaší nebo játra s estragonem a granátovým jablkem.
|
Pivní tip: Asi nejoblíbenější jsou Vinohradská jedenáctka ze Žateckého poloraného červeňáku a ležák, milovníci alů ocení čtrnáctistupňovou aromatickou IPA.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídla se pohybují v rozmezí 110-120 Kč, specialita týdne stojí ještě o něco víc.