8. září 2019 5:13 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Podzimní gastro tipy: fermentované maso, večeře nad Prahou a ryby na všechny způsoby

Fermentovaná srna | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Fermentovaná srna | foto: Triton

Chorofyl na talíři, večeře 50 metrů nad Prahou, ale také houby, dýně a nově otevřené chráněné bistro v centru města. I během blížícího se podzimu se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce.

Michelinský šéfkuchař v Praze

Pyl a chlorofyl. To jsou suroviny, které chce v září v Praze představit michelinský šéfkuchař a majitel restaurace L’Alchémille Jérôme Jaegle. V září zavítá do pražské restaurace V Zátiší alsaský šéfkuchař Jérôme Jaegle. Majitel restaurace L’Alchémille oceněné prestižní michelinskou hvězdou z roku 2018 představí menu plné neotřelých a speciálních surovin. Svou kuchyni Jeagle popisuje jako moderní alchymii, spojení kuchařského umu a přírody. I jeho restaurace L’Alchémille (francouzsky řebříček) odkazuje na doby, kdy alchymisté pro své recepty využívali dnes už zapomenuté bylinky a jiné přísady.

Michelinský šéfkuchař Jérôme Jaegle
apeAlena Pecháčková, ČTK

Advantage Consulting, s.r.o.
MANAŽER PROJEKTŮ S NĚMČINOU/AJ

Advantage Consulting, s.r.o.
Královéhradecký kraj, Pardubický kraj
nabízený plat: 38 000 - 50 000 Kč