Pátek 29. května 2020svátek má Maxmilián, Maxim 7 °C oblačno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Restaurace Kuchyň jedná s věřiteli o záchranném plánu. Příští týden znovu otvírá

Kuchařský tým restaurace Kuchyň na Pražském Hradě. „Nemáme ani prostředky na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kuchařský tým restaurace Kuchyň na Pražském Hradě. „Nemáme ani prostředky na... | foto: Reprofoto/Facebook: Kuchyň

Restaurace Kuchyň z gastronomické sítě Ambiente známého restauratéra Tomáše Karpíškan, která nedávno ukončila kvůli pandemii nového koronaviru provoz, se snaží o záchranu.

Výhled z restaurace Kuchyň z řetězce Ambiente, jež leží na Pražském Hradě.
Interiér restaurace Kuchyň na Pražském hradě, která kvůli koronaviru požádala o...

„Právníci specializující se na insolvenční právo nám doporučili využít takzvané ‚covidové‘ moratorium před započetím insolvenčního řízení. Tím získáváme čas potřebný pro jednání s věřiteli a vypracování návrhu na reorganizační plán,” vysvětluje ekonom Ambiente Daniel Kronďák.

Čas, který tak majitelé Kuchyně získali, využili k jednání s Národní galerií Praha o podmínkách nájmu a s bankou o odložení splátek úvěru.

„Jsme rádi, že se naskytla tahle možnost, umožňuje nám po uvolnění restrikcí otevřít terasu s výčepem a připravit změny původního konceptu, který na Hrad přiláká Pražany i české turisty a uživí se,” dodává zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek. Příští týden tak může v Kuchyni otevřít pivní terasa a později snad i restaurace.

Ambiente otevřela Kuchyň v Salmovském paláci na Pražském hradě v roce 2018. Jídelní lístek byl inspirován českou šlechtickou kuchyní, o vaření se staral šéfkuchař Marek Janouch.

Zatímco Kuchyň na Hradě byla více méně závislá na turistech, u jiných provozoven sítě Ambiente v centru Prahy tvořili turisté jen zhruba 30 až 40 procent hostů.

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Zdravotník měří 21. dubna 2020 tlak pacientovi s nemocí covid-19, který je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Svoboda na dvou kolech Čechy láká. Porovnali jsme nejpopulárnější skútry

Počet skútrů v Česku roste, porovnali jsme ty nejpopulárnější. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Skútr, to znamená hlavně svobodu pohybu namísto stání v kolonách. V porovnání s automobilem nabízí levnější a...

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!