Když si máma zouvala boty, slyšela jsem, jak říká: Tady něco krásně voní! A já už jsem jen přidávala plátky nakrájeného rychle osmahlého česneku. S tuňákem se dají vykouzlit desítky neotřelých variant velkých dobrot. Jen si musím hlídat svoji životní jistotu: tuňáka mít vždycky při ruce.
DOBA PŘÍPRAVY:
10-15 minut, pro 4 osoby
POTŘEBUJETE:
200g kuskusu
2x 400g konzervu cizrny
2x 200g tuňáka v olivovém oleji
300g rozpůlených malých, nejlépe třešňových rajčátek 1/2 pevné salátové okurky šťáva z 1 citronu
lžíce čerstvé máty, nasekané
sůl, pepř
1. UVAŘTE KUSKUS
Do velké mísy nejdříve vložte kuskus a podle návodu přelijte vroucí vodou, přikryjte a ponechte stát, aby změkl.
2. SMÍCHEJTE PŘÍSADY
Slijte cizrnu a tuňáka (olej nechte stranou) a přimíchejte je do mísy. Přidejte třešňová rajčátka a okurku. Smíchejte olivový olej z tuňáka s citronovou šťávou a mátou, osolte, opepřete a přilijte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.
Jak vybrat nejlepšího tuňáka |
Konzervovaný tuňák patří právem mezi základní domácí zásoby. Určitě byste měli mít doma několik konzerv, protože s nimi můžete vykouzlit nevídané věci. Jak ale vybrat tu nejlepší? Všechny konzervy samozřejmě obsahují ten samý a nejdůležitější základ - tuňáka. Ten ale může být naložen vždy v něčem jiném, kde kvalita už není tak jednoznačná. |