Ovesné vafle s borůvkami
- 3 hrnky ovesné mouky
- 3 vejce
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
V míse kuchyňského robotu smíchejte mouku s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli. Přidejte vejce a postupně přilévejte mléko. Pomocí šlehací metly vypracujte hladké těsto a nechte ho cca 5 minut odpočinout.
Mezitím si rozehřejte vaflovač KitchenAid na správnou teplotu (podle návodu), a poté jej naplňte těstem a nechte opéct dozlatova. Já jsem vafle pekla 4 minuty a 15 vteřin – díky časovači si můžete zvolit délku opékání, která vám vyhovuje nejlépe, a vaflovač se o vše postará. Hotové vafle ozdobte jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou.
Recept pro blog KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.