Pondělí 22. dubna 2024, svátek má Evženie
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

V Americe je burger modla, pro Čechy jen karbanátek v housce. To bych chtěl změnit, říká majitel burgrárny

Zdeněk Střížek | foto: Sugar Daddy by Bejzment

Premium Rozhovor
V Americe strávil devět let, poté se vrátil do Česka a přemýšlel, co by dělal. Tak vnikla jeho první burgrárna v americkém stylu, která by letos oslavila deset let. V pandemii ji ale přejmenoval a dokonce přestěhoval na pražský Smíchov. Jak se koronavirus podepsal na jeho restauraci a jak to vidí s českou gastronomií do budoucna? „Trh se pročistí, bude hodně nezaměstnaných, ale ne tolik aby si lidé vážili práce. Pokud české gastro přežilo smažák, tak přežije vše,“ říká v rozhovoru Zdeněk Střížek.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Lidovky.cz: Co Vás přivedlo k otevření americké burgrárny v Česku?
Nedostatek kvalitních gurmet burgerů. Pro našince byl před 10lety Mekáč nebo Rema plátek se zelím z Václaváku hvězdou burgerového světa. Což bohužel platí i do dnes, teda už bez toho Václaváku. Je zajímavé, že si člověk, který si stále stěžuje na to, jak je vše drahé, dojde na prefabrikované menu za 170 Kč, odnese si to sám na tácu jak ve školní jídelně a nemá problém s cenou. Když má stejné peníze nechat za kvalitní burger v restauraci, kde má obsluhu tak je to pro něj drahé. Bohužel logika občas ztrácí smysl a vyhrává ubohý marketing, který útočí na lidské slabiny.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se