Kokosové tyčinky v čokoládě
- 100 g loupaných mandlí (namočených přes noc ve vodě)
- 100 g strouhaného kokosu
- 60 g rýžového sirupu (medu nebo jiného sirupu)
- 40 g kokosového oleje
- 100 g kvalitní hořké čokolády
Mandle rozmixujeme společně se strouhaným kokosem, rýžovým sirupem a kokosovým olejem. Vzniklou hmotu přemístíme do misky a dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout. Těsto vyndáme z lednice a
tvarujeme z něj pravidelné hranoly. Hranoly naskládáme na mřížku a každý polijeme lžící rozpuštěné
hořké čokolády. Před podáváním necháme sušenky ztuhnout 2 hodiny v lednici.
TIP: Z těsta nemusíte dělat hranoly, ale můžete ho rovnoměrně rozprostřít do formy (15 x 15 cm), polít hořkou čokoládou, dát na 2 hodiny do lednice a poté krájet na kostky. Rýžový sirup na rozdíl od jiných sirupů neobsahuje fruktózu. Je o něco méně sladký než med.
Recept pochází z kuchařky Jíme zdravě s Fitrecepty II.