Sobota 2. prosince 2023, svátek má Blanka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Zdraví

Velká změna. V nemocnicích se po desetiletích konečně začíná vařit moderněji, pomohli i šéfkuchaři


Nemocniční strava může být i chutná a vzhledná. Takto si ji představuje šéfkuchař Ondřej Slanina. | foto: Barbora Mráčková

Premium
Asi před třemi lety poslal pražský lékař Jan Vojáček fotografii vozíku plného koblih ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. Snímek pocházel z dětského pooperačního oddělení jisté nemocnice.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit se slevou 45 %

Otázka byla nasnadě: tohle že má být zdravé stravování, které by mělo být součástí prevence chronických onemocnění? Ministr se s lékařem sešel a pomalu se začalo pro nemocniční stravu blýskat na lepší časy. Na ministerstvu vznikla pracovní skupina, která ke stravování vytvořila nové metodické doporučení.

Úřad ho zveřejnil loni v říjnu. Byla to první velká změna v nemocničním stravování po 65 letech. Nový systém – Metodické doporučení pro zajištění stravy a nutriční péče – počítá s posílením role nutričních terapeutů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

49
89 Kč
Předplatit
Ušetříte 40 Kč
Následně 89 Kč/měsíc
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Roční

490
890 Kč
Předplatit
Ušetříte 400 Kč
Následně 890 Kč/rok
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

990
1 690 Kč
Předplatit
Ušetříte 700 Kč
Následně 1690 Kč/2 roky
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!