Středa 30. listopadu 2022, svátek má Ondřej
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Zdraví

Velká změna. V nemocnicích se po desetiletích konečně začíná vařit moderněji, pomohli i šéfkuchaři


Nemocniční strava může být i chutná a vzhledná. Takto si ji představuje šéfkuchař Ondřej Slanina. | foto: Barbora Mráčková

Premium
Asi před třemi lety poslal pražský lékař Jan Vojáček fotografii vozíku plného koblih ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. Snímek pocházel z dětského pooperačního oddělení jisté nemocnice.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Otázka byla nasnadě: tohle že má být zdravé stravování, které by mělo být součástí prevence chronických onemocnění? Ministr se s lékařem sešel a pomalu se začalo pro nemocniční stravu blýskat na lepší časy. Na ministerstvu vznikla pracovní skupina, která ke stravování vytvořila nové metodické doporučení.

Úřad ho zveřejnil loni v říjnu. Byla to první velká změna v nemocničním stravování po 65 letech. Nový systém – Metodické doporučení pro zajištění stravy a nutriční péče – počítá s posílením role nutričních terapeutů.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Ať se dětem lépe dýchá. Proč vyrazit do Dětské léčebny Cvikov
Ať se dětem lépe dýchá. Proč vyrazit do Dětské léčebny Cvikov

Respirační onemocnění postihne čas od času každé dítě. Někdy ale může i banální onemocnění vést k nepříjemným chronickým stavům. Blíží se podzim a...

Mohlo by vás zajímat