130 let
Bude se Leo Messi radovat také dnes proti Interu?

Bude se Leo Messi radovat také dnes proti Interu? | foto: AFP

Barcelona chce zabránit šokujícímu vyřazení, nad propastí je i Liverpool

Sport
  •   15:19
PRAHA - Těžko se tomu věří, ale dnes před jedenáctou hodinou večerní to může být skutečností. Katalánský kolos FC Barcelona může být již po pěti zápasech v základních skupinách Ligy mistrů mimo postupovou hru a ztratit šanci na obhajobu loňského titulu. To vše se může stát čtyři dny před nedělním El Clásicem. Ještě blíže vyřazení je anglický Liverpool.

Katalánci nezažívají žádné snové období. V neděli překvapivě pouze remizovali na hřišti Bilbaa 1:1 a přišli o vedoucí příčku tabulky La Ligy. Dnes je čeká klíčové utkání v základní skupině Ligy mistrů proti Interu Milán. A v neděli nejslavnější zápas ze slavných, na Camp Nou přijede Real Madrid.

Obhájcům trofeje navíc může dnes chybět až kvintet klíčových hráčů - Messi, Ibrahimovič, Marquéz, Yaya Touré a Abidal. Poslední dva jmenovaní jsou mimo hru stoprocentně, nakazili se totiž prasečí chřipkou. Marquéz se potýká s běžnou formou tohoto virového onemocnění a Messiho s Ibrahimovičem trápí svalová zranění.

"Možná bychom měli hrát a trénovat s rouškami," neztrácel přes komplikace se sestavou nadhled kouč Barcy Pep Guardiola. "Nemůžeme se na chřipku vymlouvat, máme dost široký kádr. Čeká nás těžké utkání a my jej musíme vyhrát," dodal již bojovně. "Je to pro nás, jako bychom hráli finále celé soutěže," dodal Sergi Busquets, jeden z mladíků, který se při absenci hvězd nejspíše podívá na hřiště. Těmi dalšími by mohlo být ofenzivní duo Bojan-Pedro.

"Bude to test našich osobností. Nejdůležitější bude psychická příprava," řekl před duelem José Mourinho, kouč Interu, který válí v Serii A a ničí protivníka za protivníkem. Má pravdu, testem si projde i Samuel Eto´o, bývalý hráč Barcelony, a na druhé strany Thierry Henry. Francouzský útočník je v současnosti nejsledovanějším fotbalistou na světě.

Testem osobnosti si projdou také fotbalisté Liverpoolu. "Reds" totiž nemusí k záchraně v soutěži stačit ani sebevětší vítězství nad nováčkem Debrecínem. Pokud v souběžně hraném duelu Fiorentina porazí Olympique Marseille, bude anglický klub, který vyhrál jediné z posledních deseti soutěžních zápasů, vyřazen.

A to by pro hrdý klub z města Beatles byla pořádně tvrdá rána. Na Anfield Road by se poté dal očekávat pořádný průvan. Nejen v kabině, ale případně také ve vedení. Dnešní večerní kolo nejslavnější klubové soutěže Evropy nabídne skutečně lákavé menu.

Autor: Antonín Vavrda