130 let

Berger s dresem Sparty. | foto: ČTK

Berger chce Spartu dotáhnout k titulu

Sport
  •   17:08
PRAHA - Fotbalový internacionál Patrik Berger má být novým symbolem fotbalové Sparty na cestě za úspěchy v začínající sezoně. Někdejší reprezentant se do české ligy vrátil po 13 letech strávených v Německu a Anglii a Spartu do bojů povede jako nový kapitán. Ze všeho nejvíc by si prý přál na Letnou vrátit mistrovský titul, který má v držení konkurenční Slavia.

"Budu se snažit být dobrým kapitánem a také se snažit o to, abych na konci sezony nad hlavu zvedl ten pohár," prohlásil na dnešní tiskové konferenci Berger, největší letní posila letenského týmu. Jeho výkonnost bude pod drobnohledem fanoušků i odborné veřejnosti, na Bergra jsou všichni zvědaví.

Někdejší velký talent se českému publiku téměř ztratil z očí, před šesti lety se autor úspěšné penalty ve finále mistrovství Evropy v roce 1996 rozloučil s reprezentací, pak přestal komunikovat s médii a v posledních letech jej brzdila nekonečná série zranění.

Ve Spartě však bude znovu v centru pozornosti, navíc si na rukáv navlékne kapitánskou pásku. Konečně jej navíc nesužují žádné zdravotní trable jako v nedávné minulosti. "Přípravu jsem zvládl celou, není problém," pochvaloval si Berger. 

O tom, jestli Berger ve Spartě zažije dobrý rok, hodně napoví už středa. Pražané se v prvním ostrém soutěžním zápase představí na hřišti Šeriffu Tiraspol ve druhém předkole Ligy mistrů. A utkání v rozpáleném Moldavsku může ukázat, jestli sparťané budou moci dál snít o účasti v základní skupině prestižní klubové soutěže. 
    

Autor: ČTK