130 let
Jan Štohanzl z Bohemians 1905 dává druhý gól Sigmě Olomouc.

Jan Štohanzl z Bohemians 1905 dává druhý gól Sigmě Olomouc. | foto: ČTK

Bohemians bez diváků porazili na Strahově Olomouc

Sport
  •   18:12
PRAHA - Bohemians 1905 v dnešním zápase porazili Olomouc 2:0 a značně si vylepšili svou záchranářskou situaci. Otáčet skóre musely doma Teplice proti Bohemians Praha. Nakonec zvítězily 2:1.

Pro hráče Bohemians 1905 měl být dnešní zápas očistcem. Jejich hlavní zbraní v domácím prostředí je hlavně atmosféra. Dnes však hráli kvůli trestu bez fanoušků, navíc na nenáviděném Strahově. Paradoxně však poprvé letos dali "doma" dvě branky a porazili hostující Sigmu 2:0.

Poloprázdné tribuny byly i v Teplicích, tam ovšem hlavně kvůli počasí. Do vedení se překvapivě dostali hosté, těsně před přestávkou se prosadil Ibe. Teplice však měly celý druhý poločas na otočení skóre, což se jim povedlo a minimálně do zítra se vrátily na první místo tabulky.

Fotbalisté Plzně ukončili jedenáct zápasů trvající čekání na výhru nad Libercem a tři body ze hřiště Slovanu si vezou dokonce po dlouhých šestnácti letech. Západočeši zvítězili pod Ještědem 2:0 díky pohotovým dorážkám Jana Rezka a střídajícího Daniela Koláře. Domácí prohráli na jaře i druhý zápas.

Jihomoravské derby vyhrálo Brno a Slovácko se dostává do velkých problémů. O výsledku rozhodla v 63. minutě branka nové posily ze Slovenska Hodka, v závěru přidal druhý gól Došek. Slovácko ani v devátém vzájemném zápase za sebou Brno neporazilo a už šest ligových kol čeká na vítězství.

18. kolo

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (2:0)
Branky: 10. Kaufman, 40. Štohanzl. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Marek. ŽK: Bálek, Rychlík - Schulmeister. Hráno bez diváků.

FK Teplice - Bohemians Praha 2:1 (0:1)
Branky: 52. Došek, 68. Stožický - 44. Ibe. Rozhodčí: L. Kovařík - Štěrba, Urban. ŽK: Vidlička, Verbíř, Zoubele, Matula - Mach, Macháček. Diváci: 2012.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 33. Rezek, 86. Kolář. Rozhodčí: Kocourek - Wilczek, Santarius. ŽK: Rezek, Jiráček, Daněk (všichni Plzeň).

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:2 (0:0)
Branky: 63. Hodek, 90.+3. T. Došek. Rozhodčí: Královec - Čecháček, Handlíř. ŽK: Filipko, Ondřejka, Urbánek, Kuncl - Dvorník, Dostálek, Bureš. Diváci: 5235.

Autor: Michal Šroubek