130 let

Jablonec (Lafata) | foto: ČTK

Bohemka vyhořela v Jablonci, domácí zvítězili 5:0

Sport
  •   20:32
JABLONEC - Jablonečtí fotbalisté v dohrávce 3. kola první fotbalové ligy deklasovali Bohemians 1905 vysoko 5:0 a připsali si první vítězství v sezoně. Hosté naopak utrpěli první bodovou ztrátu.

Pražané měli několik šancí ke skórování, ale dostali od Jablonce tvrdou lekci z produktivity. Severočeši vstřelili tři góly v posledních deseti minutách.

Pražský tým přijel do Jablonce s nadějí, že zůstane se Spartou posledním mužstvem bez ztráty bodu, ale průběh úvodního poločasu musel jeho optimismus zchladit. Jablonec se do soupeře pustil s vervou a se zjevným hladem po první ligové výhře v sezoně. Samotný úvod ale patřil hostům, kteří se v úvodní desetiminutovce dostali do slibných pokusů, jenže brzy začali mít navrch domácí a už ve 26. minutě vedli o dva góly.

Bohemians 1905 (Radek Sňozík)

V obou případech se trefili hráči, pro které gólová střela mnoho znamenala. Kopic se zapsal mezi ligové střelce úplně poprvé a Zábojník skóroval hned při prvním startu po desítiměsíční zdravotní přestávce.

Hosté mohli ve 30. minutě utkání okamžitě zdramatizovat, jenže Moravec nevyužil samostatný průnik za obranu, který zlikvidoval vyběhnutím brankář Špit. Podobně skončil obdobný souboj obou hráčů po přestávce, v 65. minutě domácí gólman zneškodnil i šanci Borka a střídající Bálek pak nastřelil břevno jablonecké branky.

Jablonečtí se po neproměněných šancích soupeřů uklidnili a výsledkem byly tři pěkné góly v závěru. O třetí trefu se postaral ránou z dvaceti metrů Kovařík, čtvrtou branku dal zlomeným "Klokanům" krátce poté dorážkou zblízka Jarolím a nakonec se hlavou prosadil i král střelců uplynulé sezony Lafata.

Fotbalová Gambrinus liga - 3. kolo:

Baumit Jablonec - Bohemians 1905 5:0 (2:0) Branky: 18. Kopic, 26. Zábojník, 80. Kovařík, 84. Jarolím, 90.+1 Lafata. Rozhodčí: Matějek - Zlámal, Pospíšil. Bez ŽK. Diváci: 4155.

Jablonec: Špit - Zábojník (76. Štochl), Pavlík, Beneš, Jablonský (86. Novák) - Kopic (70. Vaněk), Loučka, Jarolím, Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Žižka - Moravec, Budínský (57. Michálek), Borek, Bartek - Škoda, Nešpor (69. Bálek). Trenér: Medynský.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK