130 let
Petr Čech (vlevo) a Alexis Sanchez.

Petr Čech (vlevo) a Alexis Sanchez. | foto: youtube.com

Čemu se směješ? Útočník Arsenalu vyprávěl i přes debakl od Bayernu Čechovi vtípky

Sport
  •   14:35
LONDÝN - Ještě loni byl chilský útočník Arsenalu Alexis Sanchez miláčkem fanoušků londýnského celku. Po úterním večeru ale je téměř jistě, že za tento klub už příští rok hrát nebude.

Arsenal dostal v osmifinále Ligy mistrů pořádnou lekci od Bayernu Mnichov. Po venkovní porážce 1:5 schytal naprosto stejný příděl také v domácí odvetě. Alexis Sanchez odehrál 72 minut, než jej vystřídal Lucas Perez (v té době byl ještě stav 1:2 z pohledu domácích).

Už v klubové bundě usedl vedl pro tento duel náhradního brankáře Petra Čecha a dle všeho si zápas „náramně užíval“. Když jej totiž zachytily už při výsledku 1:5 televizní kamery, zrovna českému brankáři vyprávěl dle svého úsudku něco velmi vtipného.

07.března 2017 v 22:30, příspěvek archivován: 08.března 2017 v 12:25

One of those nights... #AFCvFCB https://t.co/gLBPxyoNge

Jeho skvělé naladění nezakryla ani ruka před pusou ani následný záklon a snaha vtípek rozdýchat. Jaký to rozdíl oproti české brankářské legendě, která neměla problém zachoval kamennou tvář.

„Nemyslím si, že ten chlap bude hrát za Arsenal i v příští sezoně,“ pronesl jasně a výstižně na Sanchezovu adresu expert britské televize Rio Ferdinand, bývalý elitní stoper Manchesteru United a anglické reprezentace.

Chilský snajpr si to u fanoušků i spoluhráčů rozházel v průběhu minulého týdne, kdy měl bez vysvětlení opustit tréninkovou jednotku, za což jej manažer klubu Arsene Wenger nechal sedět ve víkendovém duelu s Liverpoolem a na hřiště ho poslal až ve druhém poločase. Zároveň měl dle britského bulváru svým známým říct, že v létě z „Gunners“ odejde.

Vypadá to tak, že jak Wengera, tak Sancheze čeká v příštích týdnech stejný osud.

Autor: anv