130 let

Marek Suchý. | foto: MAFRA - Michal Šula

Češi budou bránit i proti Brazílii. ‚Hrát s nimi otevřený fotbal by byla sebevražda,‘ říká Suchý

Sport
  •   17:50
PRAHA - Podle obránce Marka Suchého by bylo sebevraždou, pokud by čeští fotbalisté hráli v úterním přípravném utkání s Brazílií od úvodu otevřenou partii. Pokud stoper Basileje nastoupí, zahraje si za národní celek poprvé od června.

KOMENTÁŘ: Jak z propadáku ve Wembley na Brazilce? Přesvědčit fanoušky, že nemáte strach

„Hrát proti Brazílii je pro mě jednoznačně svátek. Brazílie je fotbalově obecně neskutečný pojem, na reprezentační úrovni je to určitě jeden z vrcholů,“ řekl na tiskové konferenci Suchý.

„Pro nás je to velká čest. Brazílie má tým složený z hráčů, kteří hrají ve světových velkoklubech. Samozřejmě máme k tomu velký respekt, ale na druhou stranu je to pro nás velká výzva se jim postavit na hřišti, čelit jim v zápase a ukázat, že taky dokážeme hrát fotbal,“ dodal Suchý.

V pátečním úvodním utkání evropské kvalifikace v Anglii zůstal při debaklu 0:5 na lavičce. 

„Je těžké jít na Brazílii po takové porážce, ale zase herní styl se určitě tolik nemění. Brazilci jsou ještě víc na balonu, raději si to víckrát obehrají než jít hned přímočaře. Uvidíme, jaké to bude na hřišti.“

„Těžko můžeme hrát od začátku nějak otevřeně, to by byla sebevražda. Ale chtěli bychom po té Anglii pár věcí upravit. Jednou z nich je po zisku balonu na něm zůstat déle,“ nastínil Suchý.

Brazilští fotbaloví reprezentanti trénovali 24. března 2019 v Praze před...
Brazilští fotbaloví reprezentanti trénovali 24. března 2019 v Praze před...

Reprezentace se podle něj nebude příliš inspirovat Panamou, která v sobotu uhrála s Brazilci senzační remízu 1:1. 

„Viděli jsme sestřihy z toho zápasu, Panama to zvládla hodně destruktivní hrou. Hráli se třemi stopery, měli málo balon. Způsob hry byl hodně defenzivní. Takhle bychom úplně hrát nechtěli. Věřím, že jim dokážeme čelit i trochu jiným způsobem,“ řekl Suchý.

I kvůli zranění za reprezentaci nehrál od června. 

„V mém věku se tím nestresuji, nedělám si z toho hlavu. Pokud dostanu šanci, může to být můj první zápas pod novým trenérem. Na podzim jsem nebyl, respektuji, jaká je v nároďáku konkurence. Pokud nastoupím, budu se chtít ukázat v dobrém světle,“ dodal stoper Basileje.

Autor: ČTK