130 let

Vladimír Coufal pomohl West Hamu k výhře 3:0 nad Leicesterem. | foto: ČTK

Český Cafu. Famózní Coufal očaroval West Ham, fanoušci chtějí koupit celou Slavii

Sport
  •   7:12
Londýn - Jeho přestup se oficiálně dotáhl v pátek ráno, o dva dny později už Vladimír Coufal figuroval v základní sestavě West Hamu. A nutno dodat, že první start v anglické Premier League zvládl na výbornou. Poctivě bránil, podporoval ofenzivu, podstupoval souboje a svému novému zaměstnavateli pomohl k výhře 3:0 na půdě Leicesteru.

Skalp Jamieho Vardyho a spol. se rozhodně počítá. Vždyť Leicester vstupoval do zápasu coby neporažený celek z čela tabulky, který za tři zápasy nastřílel dvanáct branek a minulý víkend znemožnil Manchester City. Hráči West Hamu ale předvedli poctivý, pracovitý výkon a na rozdíl od favorita dokázali proměnit své šance.

Vladimír Coufal pomohl West Hamu k výhře 3:0 nad Leicesterem.
West Ham překvapil dosud suverénní Leicester a zvítězil 3:0.

Coufal se prezentoval přesně tak, jak na něj byli zvyklí fanoušci Slavie. Nikomu nedal nic zadarmo a hrál s maximálním nasazením. „Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům za podporu, kterou mi dali před zápasem. Zvláště pak Tomáši Součkovi za to, že se tady o mě stará. Dnes to byla fantastická práce celého týmu,“ napsal český reprezentant na Twitter.

A nebyl jediný, kdo oplýval nadšením. Asistent trenéra Alan Irvine, který vede Kladiváře kvůli nemoci Davida Moyese, v souvislosti s Coufalem nešetřil komplimenty: „Vladimír s námi absolvoval jen dva tréninky, takže se nemohl pořádně sžít s týmem ani dostatečně vstřebat, co po něm přesně chceme. Ale poradil si zkušeně a odvedl fantastickou práci. Ještě lepší, než jsme očekávali.“

Pochvalu si zasloužila celá defenziva West Hamu. Rychlá křídla Leicesteru se nedostala do hry a z Jamieho Vardyho tryskala frustrace, což pocítil i bývalý zadák Slavie. Od největší hvězdy soupeře dostal v prvním poločase pořádně naloženo u postranní čáry. Ani tento moment ale Coufala nerozhodil.

Coufal definitivně přestoupil ze Slavie do West Hamu, smlouvu s londýnským celkem podepsal na tři roky

Osmadvacetiletý fotbalista si, stejně jako Tomáš Souček, získal na svou stranu i fanoušky, kteří jej přejmenovali na „českého Robocopa“ a dokonce neváhali vytáhnout přirovnání k legendárnímu Brazilci Cafuovi. 

„Skvělý debut, výborná posila za dobrou cenu. Hraje s obrovským zápalem, nevypustí jediný souboj. Souček nám musí doporučit další hráče, měli bychom koupit celou Slavii,“ shodli se příznivci londýnského celku.

Fotbalisté West Ham i díky příspěvku českého dua navázali na domácí vítězství proti Wolverhamptonu. Po reprezentační přestávce je ale čeká těžká šichta. V soubojích s Tottenhamem, Manchesterem City a úřadujícími šampiony z Liverpoolu mohou jen překvapit.

Autor: Vojtěch Tůma