130 let

Zahrají si Neymar a spol v Česku? | foto: čtk/ap

Český fotbal se pochlapil. Po 63 letech by se reprezentace mohla doma utkat s Brazílií

Sport
  •   15:30
PRAHA - Čeští fotbalisté by se po 21 letech mohli utkat s Brazílií. Fotbalová asociace ČR jedná o možnosti střetnout se s pětinásobnými mistry světa v březnovém přípravném utkání. Radiožurnálu to řekl předseda FAČR Martin Malík.

Českým fotbalistům na podzim kraloval brankář Vaclík. Vystřídá na trůnu Čecha?

„Probíhají velmi intenzivní jednání, ale nemohu říct, jak to dopadne,“ uvedl Malík. Doplnil, že jde o ekonomicky i logisticky velmi náročnou záležitost. „Snažíme se dojednat přijatelné podmínky,“ prohlásil.

Zatím není jisté, zda by se mohl zápas odehrát v Praze, či zda by se uskutečnil v Londýně, kde by si Češi prodloužili pobyt po utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Anglií ve Wembley.

Pokud se jednání s Brazílií neskončilo úspěšně, FAČR připravuje i jiné varianty. Těmi jsou další slavný jihoamerický tým Argentina nebo některý z předních afrických celků.

MS ve fotbale 2018, Brazílie vs. Belgie: Neymar po konci zápasu.
Neymar se několikrát ocitl na zemi s bolestivou grimasou v obličeji.

Odpadla možnost utkat se s evropským soupeřem. K dispozici byly pouze Litva, Ázerbájdžán, Estonsko a Gibraltar, který ale kvůli termínu předchozího zápasu nebyl vhodnou variantou. 

A tyto celky se dnes domluvily mezi sebou. Ostatní evropské týmy v tomto termínu hrají kvalifikaci.

Češi se naposledy utkali s Brazílií v prosinci 1997 v semifinále Poháru FIFA. Předchozí zápasy byly ještě v době Československa. Na českém území hrála Brazílie dosud pouze jednou, a to v roce 1956.

Autor: ČTK