130 let

Největší hvězda rosoneri. | foto: ČTK

Chelsea prý nabízí za Kaká 100 milionů eur

Sport
  •   14:46
LONDÝN - Nejlepší světový fotbalista loňského roku Kaká by se podle svého poradce mohl stát už brzy nejdražším hráčem světa. Chelsea prý za brazilskou hvězdu nabízí AC Milán sto milionů eur (2,3 miliardy korun).


"Loni v létě nabídl Real Madrid 90 milionů eur, ale v Miláně o prodeji Kaká ani neuvažovali. Teď je situaci jiná. Poprvé máme pocit, že by mohl přestoupit," řekl fotbalistův poradce Diogo Kotscho britskému listu The Guardian.

Rekordní transakci prý nahrává finanční situace italského klubu, která prý není ideální. Přesto do AC v tomto týdnu přišel jiný slavný Brazilec Ronaldinho z Barcelony za 21 milionů eur.

"Přestup by teď vyhovoval všem stranám," uvedl Kotscho. "Chelsea je ten správný klub. Staví tým, který bude schopný vyhrát všechno," dodal. Nejdražším fotbalistou historie je Francouz Zinedine Zidane, za kterého v roce 2001 Real Madrid zaplatil Juventusu Turín 80 milionů eur.

Kaká má v Miláně smlouvu do roku 2012 a díky ročnímu příjmu devět milionů eur je nejlépe vydělávajícím fotbalistou na světa. Na Stamford Bridge by se sešel s novým koučem Chelsea krajanem Luizem Felipem Scolarim, pod kterým si poprvé zahrál v národním týmu a v roce 2002 se stal mistrem světa.

V poslední době se Kaká dostal do sporu s vedením AC, které mu zakázalo účast na olympijských hrách. Naopak nová posila Ronaldinho dostal k cestě do Pekingu svolení.

Autor: ČTK