130 let

2. Cristiano Ronaldo - portugalský fotbalista, Real Madrid. Celkový příjem za minulý rok: 80 milionů dolarů, z toho si vydělal přímo sportem: 52 milionů dolarů. (Na snímku pózuje u své sochy.) | foto: Reuters

Ronaldovi odhalili sochu. S intimními detaily, které prozrazují až moc

Sport
  •   17:48
FUNCHAL/PRAHA - Cristiano Ronaldo, hvězdný útočník Realu Madrid, sbírá týmové i individuální trofeje a rekordy, nyní má i vlastní sochu. Na svém rodném ostrově Madeira se zúčastnil slavnostního odhalení své téměř dva a půl metry vysoké sochy. Ta ale kvůli určitým detailům vyvolala kontroverzní reakce.

„Je to pro mě velká čest zúčastnit se odhalení vlastní sochy tady, kde leží mé fotbalové kořeny. Dodává mi to motivaci vyhrávat další tituly. S Realem chci zopakovat vítězství v Lize mistrů,“ uvedl Ronaldo při slavnosti.

Jeho 240 centimetrů vysoká a 800 kilogramů vážící bronzová socha stojí na pobřežní promenádě v hlavním městě ostrova Funchalu nedaleko od Ronaldova muzea, které bylo otevřeno loni v prosinci.

Cristiano Ronaldo přichází na slavnostní odhalení sochy s vlastní podobiznou.
Cristiano Ronaldo se svými nejbližšími u své sochy.
Cristiano Ronaldo s kontroverzní sochou jeho podobizny.
Cristiano Ronaldo se svou rodinou u vlastní sochy.

A v čem vězí kontroverze? Zpracování sochy v oblasti fotbalistových trenýrek totiž prozrazuje, že Ronaldo není velikán pouze ve střílení branek.

„Někteří z vás, jste jistě zaznamenali, že určité detaily jeho těla jsou přehnané,“ píše britský deník Telegraph.

Mezi více než 150 trofejemi z úspěšné kariéry bývalého hráče Sportingu Lisabon a Manchesteru United jsou i Zlaté míče, které získal za roky 2008 a 2013.

Autoři: ČTK