130 let

Peter Olayinka nasadil při vstřelené brance proti Leverkusenu své zdraví. | foto: Michal Šula, MAFRA

Další trable pro Slavii. Před zápasem s Nice jsou další dva pozitivní, mužstvo doplní hráči B-týmu

Sport
  •   16:11aktualizováno  16:37
Praha - Koronavirus nadále komplikuje přípravu fotbalistů Slavie na čtvrteční zápas základní skupiny Evropské ligy proti Nice. Po pondělní zprávě o třech pozitivně testovaných hráčích základní sestavy dnes trenér Jindřich Trpišovský potvrdil, že dnešní testy odhalily další tři nakažené osoby v klubu. Jde o dva hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo doplnili hráči z B-týmu.

O nákaze tří českých reprezentantů informoval v pondělí na twitteru klubový šéf Jaroslav Tvrdík. Přestože jména nezveřejnil, z úterní nominace na listopadový reprezentační sraz je patrné, že jde o obránce a kapitána Jana Bořila, stopera Ondřeje Kúdelu a záložníka Lukáše Provoda. Nyní se k nim přidali další dva hráči.

„Ta doba to přináší, je to nestandardní situace, že do poslední chvíle nevíme, se kterými hráči počítat. V pondělí jsme měli odpoledne trénink, měli jsme něco připraveného a hodinu před ním nám vypadli tři hráči kvůli pozitivnímu testu. Dneska se ta situace opakovala,“ prohlásil Trpišovský.

Peter Olayinka nasadil při vstřelené brance proti Leverkusenu své zdraví.
Petar Musa se raduje z vítězství proti Leverkusenu.

„Je složitější se připravovat na soupeře, ale na druhou stranu se s tím musíme srovnat. Dokud máme 11 hráčů, kteří můžou nastoupit, je to věc, o kterou se musíme starat. Teď to potkalo nás, příště to potká někoho jiného. Myslím si, že máme pořád dostatek hráčů na to, abychom se se situací vyrovnali,“ uvedl čtyřiačtyřicetiletý rodák z Prahy.

Horší je podle něj situace pro fotbalisty. „Někteří se na poslední chvíli dozvídají, že nastoupí, jelikož jiní nemůžou. Připravujeme se, co to jde, chceme ve čtvrtek uspět. Máme k dispozici 14 hráčů a vybereme z toho to nejlepší, co bude potřeba na utkání, a pokusíme se ho zvládnout,“ řekl někdejší kouč Žižkova či Liberce.

„Zítra nás čeká špičkový tým francouzské ligy. Bylo by ideální mít k tomu kompletní kádr a možnost střídat podle toho, jak bychom potřebovali, což nám s Leverkusenem pomohlo. Realita je ale taková. Nějaké plány to naruší, protože složení základní jedenáctky mohlo být jiné,“ konstatoval Trpišovský.

Navzdory problémům doufá, že sestaví silný celek. „Věřím, že z těch hráčů, co máme, se nám podaří poskládat silnou jedenáctku. To, co nás bude limitovat, je možnost střídat a něco s tím zápasem dělat,“ prohlásil Trpišovský.

„Budeme se modlit, aby nám nikdo další v průběhu zápasu nevypadl, protože máme velký problém s defenzivními hráči. V tuto chvíli to vypadá, že ani jeden z nich nebude k dispozici na lavičce. Povoláme pět hráčů z B-týmu, juniorky,“ dodal Trpišovský.

Tvrdík se domnívá, že se trojice Bořil, Kúdela, Provod mohla nakazit během úvodního kola skupiny, které Slavia 22. října odehrála v Izraeli proti Beer Ševě. Za domácí tým smělo z rozhodnutí UEFA nastoupit i několik hráčů, kteří měli pozitivní test na koronavirus. Podle Hapoelu nešlo o nově nakažené, už prošli povinnou karanténou a nebyli infekční. „Máme obavu, že výjezd do Izraele nás přišel skutečně draho,“ podotkl Tvrdík.

Autor: ČTK