130 let

Zklamaný Michael Ballack. | foto: Reuters

Doporučujeme

Dvě překvapení v LM. Chelsea padla s Interem, Necid načal triumf nad Sevillou

Sport
  •   22:38aktualizováno  22:57
PRAHA - Překvapivými výsledky skončily odvety osmifinále Ligy mistrů na stadionech Chelsea a Sevilly. Oba domácí celky shodně prohrály - s Interem Milán, respektive s CSKA Moskva - a s milionářskou soutěží se loučí. K výhře ruského celku ve Španělsku pomohl jedním gólem i český útočník Tomáš Necid.

Mourinhova pomsta. Tak by se dalo mluvit o výsledku z londýnského Stamford Bridge. Bývalý kouč místního celku si nejprve užil ovace tribun a poté sledoval, jak jeho milánští svěřenci plní zadané úkoly. Jak zněly? Precizní obrana, rychlé kontry a nebezpečné Sneijderovy "standardky".

Chelsea, které chyběl zraněný brankář Petr Čech, se nedostala po celých devadesát minut hry do zápasu. S přibývajícími minutami se začala více a více otevírat zadní vrátka obrany "blues" a nakonec  udeřilo. Sneijder završil parádní představení kolmicí na Eto´a a kamerunský snajpr se v takových okamžicích nemýlí - 1:0 v 78. minutě.

Trenéři Mourinho a Ancelotti.

Domácí již na zvrat neměli. Navíc v závěru přišli o vyloučeného Drogbu, který dostal červenou kartu za oplácení faulu od Thiaga Motty v pokutovém území hostí.

Jeden z favoritů soutěže tak vypadl překvapivě v osmifinále Ligy mistrů (v posledních třech letech postoupila Chelsea vždy minimálně do semifinále), naopak Inter Milán se může pod vedením kontroverzního portugalského kouče radovat z premiérového postupu do čtvrtfinále této soutěže (v osmifinále skončil v posledních třech letech).

Nedařilo se ani druhému favoritovi úterního programu. Sevilla hostila doma nerozehraný CSKA Moskva a po remíze 1:1 z prvního duelu držela všechny trumfy v rukách. Ty ale domácím vyfoukl ráznou střelou ve 39. minutě český útočník Tomáš Necid, který se trefil přesně k tyči z hranice velkého vápna.

O dvě minuty později sice vyrovnal Perotta, jenže deset minut po změně stran nachytal Honda z přímého kopu v nedbalkách zkušeného brankáře Palopa. Andaluský celek v ten okamžik potřeboval vstřelit k postupu dva góly. To se ale Kanoutému a spol. především zásluhou skvělých zákroků brankáře Akinfeeva nepodařilo.

Ruský celek tak slaví historicky první postup do čtvrtfinále nejslavnější klubové soutěže Evropy.

ODVETY OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ

Chelsea FC - Inter Milán 0:1 (0:0)
Branka: 78. Eto'o.
Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ČK: 87. Drogba (Chelsea). První zápas 1:2. Postupuje Inter.

FC Sevilla - CSKA Moskva 1:2 (1:1)
Branky: 41. Perotti - 39. Necid, 55. Honda.
Rozhodčí: Kassai - Erös, Vamos (všichni Maď.). První zápas: 1:1. Postupuje CSKA Moskva.

Autor: Antonín Vavrda