130 let
Olomoucký fotbalista Tomáš Kalas (vlevo) přestupuje do Chelsea. Dres mu předává sportovní ředitel londýnského velkoklubu Frank Arnesen

Olomoucký fotbalista Tomáš Kalas (vlevo) přestupuje do Chelsea. Dres mu předává sportovní ředitel londýnského velkoklubu Frank Arnesen | foto: Peška Stanislav, ČTK

Kalas prodloužil smlouvu v Chelsea a zůstává v Arnhemu

Sport
  •   9:48
PRAHA - Český fotbalový obránce Tomáš Kalas prodloužil o rok smlouvu s Chelsea. Kmenovým hráčem úřadujícího šampiona Ligy mistrů bude do 30. června 2017. I příští sezonu však stráví na hostování ve Vitesse Arnhem, kde působil už v minulém ročníku.

"Chelsea mi tímhle dala najevo, že se mnou do budoucna počítá. Vážím si toho. Sami přišli s nabídkou, že chtějí stávající kontrakt prodloužit a upravit podmínky k lepšímu," řekl Kalas. "Zároveň jsme se dohodli, že bude nejlepší, když ještě rok odehraju na hostování v Arnhemu, abych získal více zkušeností. Věřím, že mi to pomůže a do Chelsea se za rok vrátím ještě silnější," dodal.

Přípravu začal s Chelsea, dnes se však už přesunul do Nizozemska. "Tomáš poslední týden trénoval společně s Chelsea a na závěr pobytu mu klub prodloužil a výrazně vylepšil kontrakt," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International, která zastupuje nejen Kalase, ale také gólmana Chelsea Petra Čecha.

Devatenáctiletý Kalas přestoupil do Chelsea před dvěma lety z Olomouce, kde ještě zůstal na půlročním hostování. Po prvním půlroku v juniorce Chelsea šel sbírat zkušenosti do Arnhemu, kde se rychle stal oporou zadních řad.

Odehrál 33 zápasů a vstřelil jeden gól. "I proto vzrostl zájem předních nizozemských a německých klubů o jeho služby. Chelsea má ale jasné úmysly a prodloužením smlouvy to potvrdila," dodal Kolář.

Autor: ČTK