130 let

Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate. | foto: Total Football Analysis Magazine

Fotbalisté čelí stále častějším útokům na internetu. Opusťte sociální sítě, nabádá je trenér Anglie

Sport
  •   17:11
Londýn - Bývalá hvězda Arsenalu Thierry Henry tento týden oznámil, že opouští sociální sítě, protože se mu nelíbí, že nezasahují proti uživatelům, kteří se vyjadřují rasisticky nebo někoho šikanují. Podle trenéra anglické fotbalové reprezentace Garetha Southgatea by měli tento krok zvážit i současní hráči, aby se vyhnuli tomu, že je negativní komentáře budou ovlivňovat.

„Myslím, že by o tom měli přemýšlet všichni hráči a všichni vysoce postavení lidé, kteří se mohou s takovouhle negativní pozorností setkat,“ citovala Southgatea agentura Reuters. 

Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate.
Trenér anglické reprezentace Garteh Southgate během utkání se San Marinem.

„Ale jde i o malé děti, které jsou na internetu šikanovány. Každý by se měl zamyslet, jestli se chce něčemu takovému vystavovat,“ prohlásil anglický kouč.

„Když bude mluvit s kterýmkoli trenérem u nás, k jejich hlavním starostem patří, že hráči přijdou do šatny a začnou si prohlížet mobily. Zrovna dohráli zápas a jsou zranitelní. Jsou unavení a co se dozvědí?“ uvedl Southgate, který opustil svět sociálních sítí v roce 2013, kdy se stal trenérem anglické jednadvacítky.

Navzdory svému postoji nezakáže svým svěřencům používat sociální sítě na letním mistrovství Evropy, kde budou jedním ze soupeřů české reprezentace. Sám se během srazu snaží odstřihnout od všech médií. 

„Není to ideální, protože člověk pak neví, co se děje ve světě. Ale svět je lepší místo, když nečelíte těm negativním věcem,“ řekl padesátiletý Southgate.

Autor: ČTK