130 let
Fotbalisté Valencie prohráli ve španělské lize s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal...

Fotbalisté Valencie prohráli ve španělské lize s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal incident z prvního poločasu, kdy se stoper Mouctar Diakhaby stal podle tvrzení Valencie obětí rasistické urážky a zápas byl na více než dvacet minut přerušen. | foto: Reprofoto/Twitter: Valencia CF

Fotbalisté Valencie po údajné rasistické urážce mířící na stopera Diakhabyho odešli na 20 minut ze hřiště

Sport
  •   21:30
Madrid - Fotbalisté Valencie prohráli ve španělské lize s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal incident z prvního poločasu, kdy se stoper Mouctar Diakhaby stal podle tvrzení Valencie obětí rasistické urážky a zápas byl na více než dvacet minut přerušen.

Čeští fotbalisté se nepřipojili k pokleknutí, boj s rasismem vyjádřili jinak

Po půlhodině hry za stavu 1:1 se Diakhaby dostal po slovní výměně názorů do potyčky s domácím obráncem Calou. Hostující tým se po Diakhabyho protestech odebral do útrob stadionu. Podle prohlášení valencijského klubu se francouzský obránce tmavé pleti stal obětí rasistické urážky.

Fotbalista Mouctar Diakhaby v roce 2019.

„NE rasismu! Plně stojíme za Mouctarem Diakhabym. Tým se nakonec rozhodl pokračovat a sám hráč, který se stal obětí rasistické urážky, podpořil spoluhráče v návratu na hřiště a dohrání zápasu. Máš naši podporu, Mouctare!“ uvedla Valencie na sociálních sítích.

Diakhaby zůstal v kabině a byl vystřídán, v poločasové pauze stáhl Cádiz ze hry i autora úvodní branky Calu. V 88. minutě rozhodl gólem jeho náhradník Marcos Mauro.

Lokty vymýtí rasismus ze hřiště’. Baleův úder do obličeje Kúdely jako oslavovaná odveta

Betis Sevilla remizoval 1:1 na hřišti sedmnáctého Elche a vrátil se na páté místo alespoň o skóre před Villarreal. Do vedení poslal Betis ve 14. minutě Borja Iglesias, který proměnil i svou třetí penaltu v sezoně. Elche vyrovnalo v 36. minutě, kdy se trefil Pere Milla, další branku ale nováček soutěže nepřidal a čeká na výhru už čtyři zápasy.

Celta Vigo rozhodla o vítězství 3:1 na půdě posledního Alavésu mezi osmou a 20. minutou, kdy nasázela tři branky. Trefil se i Iago Aspas a stal se čtvrtým hráčem v pěti elitních evropských ligách, který nasbíral v sezoně dvouciferný počet gólů i asistencí (10+10). Vigo se posunulo na osmé místo, na pohárové příčky ale ztrácí devět bodů.

Autor: ČTK