130 let
Trénink fotbalistů Sparty. Na snímku je obránce Manuel Pamič

Trénink fotbalistů Sparty. Na snímku je obránce Manuel Pamič | foto: ČTK

Sparta možná uvolní beka Pamiče do Chieva, odkud přijde Vacek

Sport
  •   10:59
PRAHA - Fotbalový obránce Manuel Pamič po necelých pěti letech je zřejmě na odchodu z pražské Sparty. O chorvatského zadáka údajně projevil zájem prvoligový italský klub Chievo Verona, odkud opačným směrem zřejmě zamíří na roční hostování záložník Kamil Vacek.

Sparta už má za Pamiče vyhlédnutou náhradu: zimbabwského reprezentanta Costu Nhamoinesua z polského celku Zaglebie Lubin. "O Pamičovi s Chievem skutečně jednáme," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. Pamič byl na Letné pro trenéry dlouho první volbou na obsazení postu pravého obránce, ale v jarní části sezony dostával od Vítězslava Lavičky většinou přednost dvacetiletý Matěj Hybš.

Sparta by za Nhamoinesua nemusela platit žádné odstupné, protože Afričanovi po sezoně skončila v Lubinu, který vede český kouč Pavel Hapal, smlouva a on je nyní volným hráčem. Vedení letenského klubu v současnosti vede intenzivní jednání o příchodu pravého beka Lukáše Pauscheka ze Slovanu Bratislava, zájem má také o středního záložníka Samuela Štefánika z Trenčína.

První letní posilou by ale měl být Vacek, který se nejspíš do klubu vrátí po dvou letech strávených v Chievu. Vacek se do tréninku se staronovými spoluhráči zřejmě zapojí už na začátku příštího týdne.

Autor: ČTK