130 let
Ježíš Kristus na Corcovadu v Rio de Janeiru pláče. Obrázek umístil na svůj...

Ježíš Kristus na Corcovadu v Rio de Janeiru pláče. Obrázek umístil na svůj facebookový profil deník El Tiempo. | foto: El Tiempo

Doporučujeme

Plačící Kristus či prorok Neymar. Vtipy o Brazílii zaplavily internet

Sport
  •   10:50aktualizováno  14:48
PRAHA - Brazilská blamáž v semifinále mistrovství světa vyvolala hotovou internetovou explozi. Komentáře, vtipy a provokace přibývaly na sociálních sítích po milionech a zpřetrhaly dosavadní rekordy.

Nejpopulárnějším internetovým „jevištěm“ se stal Twitter, kde se po sekundách střídal žertem za žertem. Celkem se o zápase napsalo 35,6 milionu příspěvků, což je nový rekord. Ten předchozí (z utkání mezi Brazílií a Chile) překonal zápas dvojnásobně.

Nejvíce uživatelů si utahovalo z brazilského týmu, který od Němců schytal ostudný debakl 1:7. "Kolik dalo Německo gólů? Brazilion,“ psalo se. Další hojně sdílený tweet zněl: "Brazílie má Neymara, Portugalsko Ronalda, Argentina Messiho. Německo má tým.“

Na síti se kromě slovník hříček šířily také obrázky, videa nebo koláže, takzvané internetové memy. V jednu chvílí se tak slavná socha Ježíše Krista v Rio de Janeiro rozplakala, po pátém německém gólu ji dokonce na kopci Corcovado nahradila kancléřka Angela Merkelová.

Zraněná brazilská hvězda Neymar měl předpovědět semifinálový výsledek, když se nechal vyfotit s limonádou 7Up.

Zraněný Neymar se na Twitteru objevil s plechovkou limonády 7Up.

Do internetového šílenství se vloudila i trocha nekorektnosti a černého humoru. Jako už tradičně při utkáních Německa narůstaly narážky na nacismus, kdosi zase poznamenal, že i altet Pistorius, který je obviněný z vraždy, se brání lépe než brazilská reprezentace.

Největší frekvenci příspěvků na sociální síti vzbudila branka Samiho Khediry ze 29. minuty. Na pořadím pátý gól zareagovalo přesně 580 166 tweetů za minutu, což hravě překonalo 389 tisíc z osmifinále a 382 tisíc z letošního Superbowlu v americkém fotbalu.

Ze všech příspěvků je ovšem opravdovou kuriozitou stížnost pornografického webu Pornhub, který ve středu musel na Twitteru požádat uživatele, aby do kategorie "veřejné ponižování" přestali nahrávat sestřih z utkání.

V názvech videí se objevovaly spojení jako „mladí Brazilci“ a „celým německým týmem“...

Autor: