130 let
Karel Jarolím.

Karel Jarolím. | foto: ČTK

Jarolím jde na Slovensko, povede fotbalisty Slovanu Bratislava

Sport
  •   13:48
PRAHA - Fotbalový trenér Karel Jarolím nezůstal dlouho bez angažmá. Dva týdny po odchodu z pražské Slavie se dohodl na dvouleté smlouvě se Slovanem Bratislava. Nahradí Jozefa Jankecha, jehož rezignaci dnes klub oficiálně přijal. Slovan to uvedl na svém webu.

"Na práci ve Slovanu se těším. Měl jsem nabídku již z Ružomberoku, ale vše bylo hodně narychlo. A navíc, Slovan je Slovan. Je to tým s tradicí a jistě i ambicemi, a to mě láká," řekl Jarolím. "Řada hráčů je v týmu mladá, jaká ale bude síla týmu, se uvidí v zápasech a až mužstvo poznám," dodal Jarolím, který si premiéru ve slovenské lize odbude o víkendu v zápase v Košicích.

Slovan se v roce 2009 stal mistrem a v minulé sezoně na druhém místě jen těsně zaostal za Žilinou. V tomto ročníku se mu však příliš nedaří; z úvodních 11 duelů vyhrál jen pět a na hřištích soupeřů získal jediný bod, což stačí jen na páté místo. Před reprezentační přestávkou navíc tým prohrál v Dunajské Stredě, což se ukázalo jako poslední kapka.

Po debatách s vedením klubu se tak trenér Jankech spolu s asistenty Štefanem Horným a Jurajem Bútorem rozhodl odstoupit a funkcionáři jeho rezignaci přijali. "Nechtěli jsme ho odvolat, ale nakonec i trenér došel k závěru, že tým potřebuje nový impulz, a tak jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedl pro slovenská média viceprezident Slovanu Petr Kašpar.

Slovan se poté rozhodl angažovat Jarolíma, který před dvěma týdny skončil ve Slavii, s níž vyhrál jen dvě z deseti ligových utkání této sezony. Stále však patří mezi nejúspěšnější české trenéry, neboť Slavii v minulosti dovedl k dvěma titulům a k postupu do Ligy mistrů. Ve Slovanu se dohodl na smlouvě do konce června 2012 s opcí.

Ve Slovanu Jarolím povede mimo jiné své někdejší svěřence ze Slavie Milana Ivanu a Radka Dosoudila nebo bývalého sparťana Igora Žofčáka. Tým převezme ve čtvrtek.

Autor: ČTK