130 let

Nový šéf ČMFS Jiří Paroubek (vpravo) a Jiří Šlégr, vůdce ČSSD. | foto: Miroslav Rada, ČTK

Jiří Paroubek povede fotbalový svaz

Sport
PRAHA - V příběhu "O novém šéfovi ČMFS" se začíná psát nová kapitola. Už nyní je jasné že opět zvedne řadu fanoušků ze židlí. Poté co se minulý týden nominaci na šéfa fotbalového svazu definitivně vzdal Ivan Hašek, čekalo se, že nalezení kandidáta na toto horké křeslo bude - jak už jsme si poslední dobou zvykli - úmorná a dlouhotrvající fraška.

Nicméně nový kandidát na tento ostře sledovaný post se vyloupl jak si sám a opravdu nečekaně. Současný předseda ČSSD Jiří Paroubek potvrdil serveru Lidovky.cz, že ho tato funkce velmi láká.

"Podívejte se, fotbal se nyní topí ve velkých s... Zpátky na nohy ho postaví jen výrazná osobnost. Tedy já," nechal se slyšet Paroubek. "Vždyť je to logické," pokračoval muž s nejvíce sexy mozkem v zemi. "když na klubové úrovni vládla Sparta, tak se ve vedoucích funkcích objevovali její představitelé. Nikdo nemůže popřít, že nyní nastává éra Slavie, do funkce předsedy svazu tak logicky musí slávista," připomněl svou slabost pro sešívaný klub.

Ve fotbalových kruzích se jeho plány setkaly s pozitivními ohlasy, až nadšením: "Nekecejte! No jestli do toho jde Jirka, tak já ho podpořím," reagoval současný předseda Pavel Mokrý. "Určitě by byl přínosem, má kontakty z dob působení ve vládě i na pražském magistrátu. A víte jako to je, kdo nemá kontakty, má ...," uvažoval šéf svazových financí Vacek.

Ještě dále šel místopředseda svazu Košťál: "Pokud vím, tak pan Jiří vždy halasně podporoval stavbu národního stadionu. Pokud bude mít v programu, že se postaví na Letné, má i můj hlas." I na toto téma jsme se zeptali šéfa Socdem: "No jistě, že by se měl vybudovat ještě jeden pořádný stadion, a jestli to bude na místě té ruiny, tak to vám nyní nepovím, počkejte si do zítra," odkázal nás na tiskovou konferenci, na které oficiálně oznámí svou kandidaturu.

Na závěr ještě potvrdil, že i budoucnost své strany již vyřešil. Problémů, že by chyběl v politice se neobává. "Úřednickou vládu ještě stihnu sestavit, volba je, tuším, někdy v létě, ne?" řekl rozhodně zřejmě budoucí předseda ČMFS. "Navíc už mám i svého nástupce, který půjde do čela ČSSD."

Křeslo šéfa ČSSD obsadí hokejista Jiří Šlégr
Jméno sice prozradit nechtěl, ale Lidovky.cz ho nakonec vyšťouraly. Předsedou Sociální demokracie by se měl stát litvínovský hokejista Jiří Šlégr. Slavného hokejistu, který v květnu oslaví osmatřicáté narozeniny, jsme zastihli svým telefonátem – jak jinak – v posilovně. "To jste mne překvapili. Na co vy novináři všechno nepřijdete," reagoval na přímý dotaz ohledně své kandidatury na post předsedy nejsilnější opoziční strany Šlégr. Původně měl za stranu pouze kandidovat do Parlamentu.

"Ale ano, je to pravda. S panem Paroubkem máme skvělý vztah, jsme kamarádi. Moc mu přeji, aby uspěl ve fotbale a já hodlám navázat na jeho práci v čele strany. Rozhodně se nehodlám problémům a řešení situace kolem vývoje naší země vyhýbat. Naopak, budu se jim stavět stejně tvrdě, jak soupeřům na ledě," vzkázal nový bojovník naší politické scény.

"Svůj program ještě prezentovat nechci. Zatím ještě není nic napevno domluvené. Můj cíl je ale jasný – získat při volbách pro naši stranu v Poslanecké sněmovně nadpoloviční většinu (velmi důrazně). Věřím, že politika ČSSD je správná a chci v ní pokračovat," dodal majitel hokejového hattricku (zlata z MS a OH a zisk Stanley Cupu), který se nyní rozhodl rozšířit své portfolio úspěchů v další sféře.

Jak se na tuto situaci dívají jeho kolegové z hokejových kruhů? "Pro Litvínov je to obrovská ztráta. Počítali jsme, že nám pomůže na ledě i v příští sezoně. Je mi ale jasné, že vést sociální demokraty je pro něj obrovská motivace. Přeji mu úspěch," řekl jeho kamarád Robert Reichel, šéf a kapitán hokejového Litvínova.

"Politika získala velkého muže. Moc mne to ale netěší, jelikož bude nyní pomáhat ČSSD," reagoval z chladné Sibiře na horkou novinku Jaromír Jágr, jehož sympatie patří spíše "modrému ptáku".

Jedno je jisté – naši sportovní i politická scéna zásluhou obou jmenovců – čeká velmi horké období. 

OBA ROZHOVORY SI POSLECHNĚTE ZDE!

Autoři: Lidovky.cz