130 let

Lavička má skvělý vstup do sezóny. | foto: ČTK

Lavička byl spokojen s poklidnou výhrou Sparty

Sport
  •   10:47
PRAHA - Sparťanští fotbalisté udělali klíčový krok do letošních evropských pohárů a mohou se chystat na dvojzápas s Panathinaikosem Atény. Jejich kouč Vítězslav Lavička po dnešní výhře 2:0 nad Šeriffem Tiraspol ale prohlásil, že na duely s řeckým klubem ještě nemyslí. Spíše přemítá o tom, zda Sparta nepožádá o přeložení ligového utkání v Kladně z neděle na sobotu, aby si hráči odpočinuli před středečním pohárovým soubojem.


Lavička byl spokojen především s postupem a klidnou výhrou. "Zápas jsme zvládli a dotáhli do konce základ, který jsme si vybudovali už v Moldavsku. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, hrozili jsme z aktivních situací a měli jsme vstřelit rychlý gól, protože pak jsme měli někdy problémy s útočnou aktivitou soupeře. Hodně nám pomohla druhá branka - pak jsme se uklidnili, druhý gól soupeře definitivně zlomil," řekl trenér.


Útočník Marek Kulič si prý nominaci vysloužil dobrou prací v tréninku. "Konkurence je veliká, ale i když se mu ne vše vydařilo, odvedl hodně práce. Hodně jsme spoléhali na jeho fotbalovou vyčůranost," vysvětlil Lavička svou volbu s tím, že Kulič je stále platným členem mužstva. Prohozením utkání s Panathinaikosem se prý netrápí. "To nemohu ovlivnit. O této možnosti jsem se dozvěděl včera a už se na tom zřejmě nic nezmění," uvedl Lavička, který ještě dnes bude jednat s vedením klubu, zda Sparta nezažádá fotbalový svaz a Kladno o přesunutí vzájemného utkání z neděle na
sobotu. "Myslím na to, ale ještě nejsme rozhodnuti," dodal.


Trenér Šeriffu Leonid Kučuk prohlásil, že jeho tým přijel do Prahy s
neskromným přáním vyhrát. "Jenže kdo dělá méně chyb, ten vyhrává. A to dnes byla Sparta, která dokázala využít dvou našich zaváhání, přičemž to druhé bych mohl označit za dětskou chybu," kritizoval kouč vlastní tým, který se prý už nedostal ke své hře. "My jsme se snažili držet míč, zatímco Sparta, když dostala míč, tak rychle mířila k naší brance. V tom byl zásadní rozdíl," mínil Kučuk.

Autor: ČTK