130 let

Jens Lehmann zdraví fanoušky po prohraném finále Eura | foto: ČTK

Lehman ukončil reprezentační kariéru

Sport
  •   17:28
BERLÍN - Německá fotbalová reprezentace si musí hledat novou brankářskou jedničku. Dlouholetý reprezentant Jens Lehmann se po rozhovoru s koučem Joachimem Löwem a trenérem brankářů Andreasem Köpkem rozhodl ukončit kariéru v národním týmu a dát šanci mladším.


"Nemohl jsem trenérovi zaručit, že budu ještě za rok, kdy mi končí smlouva ve Stuttgartu, stále hrát fotbal. Proto jsem se s ním a Andreasem Köpkem dohodl na tom, že již nebudu figurovat v plánech národního týmu," řekl Lehmann agentuře SID.


Osmatřicetiletý Lehmann dlouhá léta dělal dvojku Oliveru Kahnovi, kterého po mistrovství světa 2006 nahradil na pozici jedničky národního týmu. Během deseti let v německém dresu odehrál 61 mezistátních zápasů. Původně chtěl v reprezentaci zůstat až do mistrovství světa v roce 2010, ale nakonec se bude soustředit jen na své působení ve Stuttgartu, kam v létě přestoupil z londýnského Arsenalu.


Na pozici gólmanské jedničky má Löw hned několik kandidátů. Největší naději má brankář Leverkusenu Rene Adler, jehož největším konkurentem bude hannoverský Robert Enke. Oba byli Lehmannovými náhradníky na červnovém mistrovství Evropy, kde Německo prohrálo ve finále se Španělskem. V širším kádru je také Timo Hildebrand z Valencie.

Autor: ČTK