130 let

Česko (Michal Kadlec) | foto: ČTK

Rozhovor

Kadlec: Je dobře, že není čas na truchlení

Sport
  •   15:11
VRATISLAV (od zpravodaje LN v Polsku) - Během kvalifikace patřil mezi klíčové české hráče a nastřílel dokonce nejvíc gólů. Debakl s Ruskem na úvod mistrovství Evropy si bude Michal Kadlec pamatovat naopak jako jeden ze svých nejméně vyvedených startů v reprezentačním dresu. "Není moc času na truchlení. To je pro nás jedině dobře," popsal po tréninku před zaplněným stadionem ve Vratislavi.

Usínal jste po vysoké porážce těžce?
Jsem spíš takový, že jsem se na to nesnažil moc myslet. Člověk neusíná lehce, ani když vyhraje i prohraje, v obou případech ve vás zůstává dost adrenalinu. Věřím, že po Řecích se mi bude spát ještě lépe.

Už jste odehrál za reprezentaci lepší zápasy. Souhlasíte s tím?
Tak jasně, to je pochopitelné. Člověk tam udělal spoustu chyb. Ještě si to budeme analyzovat. Už jsme se oklepali z různých situací, můžeme to zvládnout i teď.

Není paradoxní, že se vám zápas nevyvedl, i když jste se vrátil na kraj obrany, což je vaše obvyklé místo v sestavě?
To žádný paradox není. Je pravda, že celých čtrnáct dní jsem se chystal, že budu hrát stopera. Až poslední dva tréninky jsem zase byl zpátky na levém obránci. Jsme lidi a také děláme chyby. Člověk by se z toho měl poučit, hodit to za hlavu a myslet pozitivně a ne se tím nechat srážet

Bylo těžké přepnout na jiný post?
To vůbec nebylo, už přece mám něco odehráno. Je to samozřejmě jiná pozice - na stoperu musíte víc koukat napravo nalevo, ale to nelze brát jako nějaké výmluvy. Levého beka přeci hraju celý rok v klubu.

Nemohlo se na vašem výkonu podepsat i to, že vám chyběla maska chránící zlomený nos?
S tím jsem neměl problémy, chodil jsem normálně do hlaviček. Z toho mám dobrý dojem.

Jak těžké je podobný výsledek strávit?
Na podobném turnaji vám nezbývá nic jiného. Za pár dní tady následuje další zápas. V lize máte třeba týdenní odstup a něčím takovým se zaobíráte třeba tři, čtyři dny v kuse. Teď na to není čas. Ještě si to maximálně dnes rozebereme a pak pojedem dál.

Takže je vlastně výhoda, že další zápas s Řeky přijde už v úterý?
Čas na truchlení není, což je v tomto případě příjemné.

Autor: Petr Adam