130 let
Slavia - ilustrační foto

Slavia - ilustrační foto | foto: ČTK

Mistrovská Slavia zahájí sezonu šlágrem s Boleslaví

Sport
  •   13:11
PRAHA - Fotbalisté pražské Slavie, kteří budou obhajovat mistrovský titul z posledních dvou sezon, zahájí prvoligový ročník 2009/10 domácím utkáním proti Mladé Boleslavi. Rozhodlo o tom dnešní losování v Praze. Liga začne o víkendu 25. a 26. července, prestižní derby pražských "S" je na programu v desátém kole na začátku října.

Druhý tým uplynulého ročníku pražská Sparta odstartuje novou sezonu v Teplicích, oba nováčci nejvyšší soutěže naopak začnou na domácím stadionu. Bohemians 1905 přivítají v prvním kole Brno, Slovácko bude hostit Viktorii Plzeň.

Z diváckého pohledu bude zřejmě nejzajímavější desáté kolo, v němž dojde v Edenu k pražskému derby a zároveň také k souboji dvou "Bohemek" mezi střížkovskými Bohemians Praha a "klokany" z Vršovic. Na podzim se bude hrát na Žižkově.

Los 1. kola: Bohemians Praha - Sigma Olomouc, Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec, Slavia Praha - FK Mladá Boleslav, FK Teplice - Sparta Praha, 1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň, Slovan Liberec - SK Kladno, Baník Ostrava - 1. FK Příbram, Bohemians 1905 - 1. FC Brno.

Autor: ČTK