130 let

José Mourinho. | foto: Reuters

Původní zpráva

Mourinho si zahrál v Praze. Místo zápasu ale natáčel reklamu na Ligu mistrů

PRAHA - Slavný portugalský fotbalový trenér José Mourinho navštívil Prahu. Nehledal tu však trenérské angažmá, ani si neužíval prázdnin. V metropoli si koncem minulého týdne zahrál v reklamním spotu, který by měl být zveřejněn v horizontu jednoho až dvou měsíců. Reklama se má týkat pivovarské skupiny Heineken, která patří mezi hlavní sponzory Ligy mistrů.

Mourinho bude koučem anglické reprezentace. Pro charitativní zápas

Zdroj Lidových novin spatřil bývalého trenéra brankáře Petra Čecha v luxusním hotelu Mandarin Oriental na Malé straně v doprovodu anglicky a portugalsky hovořících mužů.

Mourinhova návštěva Prahy se udála bez většího povšimnutí. Nevěděli o ni ani majitelé předních českých klubů, ani manažeři z prostředí Fotbalové asociace České republiky.

Videoklip má zahraničního režiséra, natáčel se v ateliéru a zajišťovala ho společnost Unit+Sofa, mezi jejíž klienty z minulosti patří značky jako Air France, Stella Artois či telefony od výrobce Samsung.

Její jednatel a spolumajitel Martin Sobotka však nemohl k akci uvést žádné detaily. „Jsme vázáni mlčenlivostí,“ uvedl Sobotka.

Mourinho válečným koučem? O jeho služby projevila zájem reprezentace Sýrie

Mluvčí české pobočky Heinekenu Jiří Hauptmann zase dělil, že ví pouze o tom, že Heineken v Praze natáčel reklamu. „Jde o aktivitu, kterou připravila korporátní kancelář,“ řekl Hauptmann.

Heineken sponzoruje Ligu mistrů už od roku 2005, kdy vystřídal v roli jednoho z osmi hlavních sponzorů jiný holandský pivovar Amstel. Ročně od něj putuje na účet podniku 70 milionů dolarů (v přepočtu 16,8 miliardy korun).

Půjde Mourinho do United?

Mourinho je jedním z nejúspěšnějším koučů současnosti. Získal osm mistrovských titulů ve čtyřech zemích - dvakrát s FC Porto, třikrát s Chelsea, dvakrát s Interem Milán a jednou s Realem Madrid.

José Mourinho se zřejmě syrské nabídce velmi diví.
Trenér Chelsea José Mourinho.

Porto v roce 2004 a Inter o šest let později k triumfu v Lize mistrů. Před minulou sezonou se vrátil do Chelsea, který okamžitě přivedl k titulu v Premier League.

Loni v prosinci mu však byla kvůli neuspokojivým výsledkům vypovězena smlouva. Od té doby se spekuluje, koho bude trénovat. Sám přiznal, že by rád zůstal v Anglii, spekuluje se o tom, že od léta převezme Manchester United.

Autoři: Ondřej Koutník, Jaroslav Šindelář